Novosti
SUĐENJE ODGOĐENO ZBOG NAPADA

U ćeliji osječkog zatvora pretučen osumnjičenik za ratni zločin u Trpinji
Objavljeno 6. prosinca, 2014.
Napadač je navodno slomio stolicu na pretučenom Kovačeviću

Vezani članci

SUĐENJE ZA RATNI ZLOČIN U TRPINJI I BOROVU

Trpinjskih četnika bojala se i JNA

Suđenje za ratni zločin u Trpinji, koje je trebalo biti nastavljeno u ponedjeljak, 1. prosinca, odgođeno je zbog nesvakidašnje drame koja se odvijala te noći u Zatvoru u Osijeku.

Psihički rastrojeni zatvorenik oko 3 sata ujutro, ničim izazvan, pretukao je Miroslava Kovačevića, jednog od optuženika za spomenuti ratni zločin. Iako bi motiv napada mogla biti činjenica da je Kovačević jedan od optuženika za mučenje i zlostavljanje civila i ranjenika, napad, kako neslužbeno doznajemo, nema nikakve veze s predmetom koji se vodi na Županijskom sudu u Osijeku.

Kako također neslužbeno doznajemo, do tučnjave je došlo u sobi u kojoj je bilo nekoliko zatvorenika. Nakon što je jedan od njih počeo tući Kovačevića po licu i zadao mu vidljive ozljede, reagirala je pravosudna policija. Kovačević je prevezen na Odjel traumatologije osječkoga KBC-a, a sutradan nije bio sposoban sudjelovati u raspravi koja je već bila sazvana.

Napadač je navodno slomio stolicu na pretučenom Kovačeviću. Na Županijskom sudu u Osijeku vještak je, neslužbeno doznajemo, u ponedjeljak utvrdio da Kovačević nije raspravno sposoban, no navodno se iz medicinske dokumentacije može iščitati da nema krvarenje u mozgu ni druge unutrašnje ozljede.

Sergej Abramov, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa, potvrdio nam je da se spomenuti incident dogodio.

- Napadnuti istražni zatvorenik sproveden je u KBC Osijek na obradu zbog vidljivih ozljeda na licu, a nakon završenog pregleda utvrđeno je da je zadobio lakše ozljede. Uz preporučenu terapiju, vraćen je u Zatvor u Osijeku. Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje je, prema preporuci liječnika, zadržan na liječenju - stoji u priopćenju ministarstva.

Sljedeće ročište sazvano je za 8. prosinca, kada bi Kovačević trebao biti sposoban sudjelovati na njemu.

Marija MIHELIĆ
optužba: Kovačević tukao branitelja batom za meso

Miroslav Kovačević jedan je od deset optuženika za ubojstva, silovanja i mučenje. Konkretno, Kovačević je, kao pripadnik Teritorijalne obrane, optužen da je batom za meso tukao hrvatskog branitelja po glavi i govorio mu “Dobit ćeš ti svoj kaj, kaj”. Ni jedan od optuženika, uključujući i Kovačevića, ne osjeća se krivim za djela za koje ih tereti optužnica.

Možda ste propustili...