Novosti
ZAVRŠENA INVESTICIJA MLINARA

Iz nove osječke tvornice izlazit će pola milijuna bureka dnevno
Objavljeno 6. prosinca, 2014.
Australija je jedno od tržišta na koje će biti plasiran burek iz Osijeka

Kada je u razgovoru za naš list u listopadu prošle godine otkrio ideju gradnje nove tvornice u svome rodnom gradu, one za proizvodnju bureka, Mato Škojo, vlasnik i prvi čovjek Mlinarove Uprave, priznao nam je kako je dobio mnogo čestitki i riječi podrške.

Jer posve je jasno kako je posljednjih godina Osijek, u onom investicijskom proizvodno-industrijskom smislu - stagnirao. Godinu dana poslije, ova je ideja realizirana, od sredine studenoga u pogon je puštena nova, jedina u Hrvatskoj, specijalizirana tvornica bureka.

Tvornica vrijedna 40 milijuna kuna

Podsjetimo, pekara Kruna, koja posluje u sklopu osječkog Centra Škojo, investirala je u kupovinu Mlinara, jednog od lidera u pekarskoj industriji u Hrvatskoj. Snažan poslovni zalet Mlinar dobiva 2012. godine gradnjom nove tvornice pekarskih proizvoda u Zagrebu, najvećeg takvog pogona u regiji. Pokazalo se kako je u paleti proizvoda koji su ponudili tržištu burek postao sve značajniji segment, posebice zanimljiv na inozemnim tržištima. Otuda i ideja o gradnji novog pogona. Za Škoju nije bilo dileme - on mora biti u Osijeku.

U to vrijeme na prodaji se našao tvornički kompleks upravo do postojeće pekare na kraju Divaltove ulice. To je bila prilika koja se nije smjela propustiti.

Jučer nas je pred vratima nove, 40 milijuna kuna vrijedne osječke tvornice bureka dočekao Mario Popijač, tehnički direktor Mlinara.

- Nova je tvornica projektirana kako bismo dobili proizvodni kapacitet od 700.000 komada bureka dnevno. I u ovom trenutku ta je ambicija građevinski i logistički potpuno zaokružena. No, trenutačno su unutar tvornice instalirani kapaciteti za proizvodnju 430.000 komada bureka na dan. Do punog kapaciteta preostaje nam instalirati još dvije dodatne linije - kaže Popijač.

Cijela je proizvodnja, kao uostalom i u svim Mlinarovim pogonima, automatizirana. Omjer sastojaka svakog proizvoda unaprijed je zadan i unesen u računalo, tako da se u točno programiranom trenutku u prvi, prijamni stroj povlači brašno, sol, ulje, voda - sve ono što je potrebno da bi se zamijesilo tijesto. Ono se potom prebacuje na pokretnu traku gdje kroz trofazni proces “vučenja” dobiva traženu debljinu. Koliko će tijesto za burek biti debelo, ovisi o njegovu punjenju, također i o tome je li riječ o siru, jabukama, krumpiru ili špinatu. Slijedi nadjevanje tijesta, a posebne četke tijesto motaju u traku. Ono se ponovno, ovisno o željenoj gramaži, presijeca na pojedinačne komade i tek na samom kraju pokrene linije zaposlenici ručno zamataju burek u prepoznatljivu “pužoliku” formu.

Domaće sirovine

- Gotovo sve potrebne sirovine hrvatskog su podrijetla. Brašno, sir, meso, krumpir, luk... sve je iz domaće proizvodnje, od najrenomiranijih dobavljača - kaže naš domaćin pa iznosi cijelu nisku zanimljivih podataka. Za proizvodnju bureka dnevno se potroši više od pet tona svježeg sira. Svako jutro Meggle i Belje isporučuju svježi sir i on se taj dan upotrebljava u proizvodnji. Svakog utorka i četvrtka PIK Vrbovec isporučuje po tri tone najkvalitetnije svježe junetine koja toga dana bude upotrebljena za burek s mesom. Oko 6000 kilograma krumpira troši se tjedno za pitu krumpirušu. Tjedno se za proizvodnju bureka sa špinatom troši 2000 kilograma najkvalitetnijeg špinata. Naposljetku, vrijedan sastojak Mlinarovih bureka je i svježi crveni luk, njega se na tjednoj bazi potroši do 3000 kilograma. Spomenimo kako se u proizvodnji koristi i čepinsko ulje.

No, svaki burek koji napušta osječki pogon, zapravo odlazi - zamrznut. Po silasku s proizvodne linije, svježi se bureci “šokiraju”, u velikom spiralnom šokeru prolaze polusatni proces brzog zamrzavanja na temperaturi od -42 Celzijeva stupnja. Na ovaj način proizvod zadržava svoju svježinu. Nakon pakiranja, uskladišteni proizvodi idu u hladnjaču s pomičnim regalima i na -18 C stupnjeva čekaju isporuku do svoga odredišta. Burek se, naime, pečenjem “u gotov” proizvod priprema u Mlinarovim maloprodajama, odnosno na destinacijama krajnjih kupaca. Burek se u Osijeku proizvodi šest dana u tjednu.

- Na linijama koje su do danas instalirane, odnosno u proizvodnji bureka koja je optimizirana za trenutačne potrebe tržišta, sada radi 40 zaposlenika. Kad budu u potpunosti koristili proizvodne kapacitete bit će 110 zaposlenih u novoj tvornici - kaže naš sugovornik.

Već sada burek se izvozi u mnoge europske države, čak i izvan Europe. Upravo ovih dana u Mlinaru završavaju pripreme za potencijalno veliki prekooceanski posao u sklopu kojega će plasirati burek iz nove osječke tvornice.

- Sljedećega tjedna šaljemo prvi kontejner bureka u Australiju. Vjerujemo da ćemo pogoditi ukus potrošača na njihovu tržištu i doista se veselimo prvim reakcijama - zaključuje Popijač.

Dario KUŠTRO
Godišnje Mlinar potroši

* 19.000.000 kilograma brašna

* 2.000.000 komada jaja

* 200.000 kilograma polutvrdog sira

* 40.000 kilograma kulena

U “STAROJ” TVORNICI PROIZVODE SE KOLAČI

I “stara” tvornica u Osijeku dobila je svoju novu specijaliziranu ulogu. U njoj je ranije bila organizirana proizvodnja bureka, a sada je iskorištena za proširenu proizvodnju kolača. “To je segment u kojemu bilježimo vrlo veliki rast prodaje pa smo morali hitro reagirati kako bismo na te povećane potrebe tržišta adekvatno odgovorili novim kapacitetima u proizvodnji. U Osijeku sada, dakle, imamo i specijaliziranu centralnu proizvodnju kolača”, kaže Popijač.

JOŠ NIJE KRAJ ULAGANJIMA

Na zadovoljstvo domaće gospodarske situacije, recimo kako s ovom osječkom epizodom nije završeno Mlinarovo ulaganje. “I dalje radimo na krupnom internom preslagivanju proizvodnje kako bismo se dodatno specijalizirali za postizanje bolje kvalitete u posebnim segmentima proizvoda iz naše tzv. navalne kategorije. To su oni proizvodi kojima si krčimo puteve na nova tržišta, naši brendovi koji trebaju biti spremni na tim tržištima biti veći i od svog matičnog proizvođačkog brenda. Dakle, uskoro će biti još investicija u proizvodnju”, najavljuju iz Mlinara.