Kultura
MLADI GLAZBENICI U MATICI HRVATSKOJ

Student osječke Umjetničke akademije Filip Hozjak održao solistički koncert u Zagrebu
Objavljeno 4. prosinca, 2014.

ZAGREB - Filip Hozjak, student pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, održao je solistički koncert u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, u sklopu 12. sezone Mladi glazbenici u MH. Mladi se tenor publici predstavio zahtjevnim repertoarom, koji je uključivao skladbe G. Verdija, R. Straussa, F. Schuberta, H. Duparca, J. Hatzea, I. pl. Zajca, F. P. Tostija i F. Lehára. Glasovirsku pratnju činio je umjetnički suradnik Ante Blažević.

Filip Hozjak student je četvrte godine preddiplomskog studija pjevanja u klasi izv. prof. mr. art. Berislava Jerkovića. Sudjelovao je na brojnim koncertima te u opernim i operetnim produkcijama Akademije. Uspješan je bio i na natjecanjima mladih pjevača, na kojima je osvojio niz vrijednih nagrada: 1. nagradu na natjecanju “Lazar Jovanović” u Beogradu (2012.); 1. nagradu i posebnu nagradu kao apsolutni pobjednik treće kategorije na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku (2013.); 1. nagradu na solističkom natjecanju te 1. nagradu i posebnu nagradu kao apsolutni pobjednik u kategoriji opernih ansambala (s baritonom Borisom Šilijem) na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku (2014.).

Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a 2013. uspješno je debitirao ulogom Rinuccia u operi “Gianni Schicchi” u Osijeku, u koprodukciji umjetničkih akademija Osijeka i Novoga Sada. Do sada je zabilježio niz nastupa diljem Hrvatske, kao i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Italiji. N.Vekić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana