Regija
LOKALNI VOLONTERSKI CENTAR ZVONO USELIO SE U STARU KNJIŽNICU

Osigurani novi prostori za rad belišćanskih volontera
Objavljeno 3. prosinca, 2014.

BELIŠĆE - U nazočnosti partnera, suradnika, organizacija civilnog društva i volontera, u Belišću su u prostorijama stare gradske knjižnice i čitaonice u zgradi kina svečano otvorene nove prostorije Lokalnog volonterskog centra Zvono. Grad Belišće kao partner u projektu ustupio je za potrebe projekta prostor na korištenje, a ovaj multifunkcionalni prostor omogućit će svima da lako dođu do informacija i kvalitetne podrške kod volontiranja i uključivanja volontera u svoje organizacije. Organizacijama civilnog društva omogućit će se lakša dostupnost informacijama, edukacijskim programima za volontiranje i drugim sadržajima koji će se organizirati u prostoru poput izložbi, prezentacija, okruglih stolova, tribina i drugog.

Goste je pozdravila predsjednica udruge Mira Anić, koja je ukratko predstavila rad, a voditeljica projekta “Volunteer New Deal” Nada Velte predstavila je projekt i aktivnosti koje su do sada provedene te aktivnosti koje planiraju provesti. Voditeljica projekta „Zrno 2“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Sanja Kurdija, predstavila je rad Lokalnog volonterskog centra Zvono, te projekt Klub za mlade „Garaža“ koji također financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Nove prostore otvorio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Valja naglasiti da Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ provodi projekt “Volunteer New Deal” koji sufinancira EU iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala te Ured Vlade RH za udruge. Vrijednost projekta iznosi 120.371,38 eura, EU sufinancira u iznosu od 101.966,60 eura, dok Ured za udruge sudjeluje u iznosu od 7.128,19 eura.L.Aničić

Možda ste propustili...

LIONSI HRVATSKE DAROVALI DVIJE STIPENDIJE

Iločankama 5000 kuna

OTVOREN 15. VUKOVARSKI ETNOSAJAM

Na etnosajmu 70 izlagača iz 4 županije

NOVI USPJEH STRIJELCA ANTONIJA MRVE

Mrva u najboljoj ekipi sa 6 medalja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ZMAJEVCU ODRŽAN 17. VINSKI BOR MARATON

Baranjsku vinsku prijestolnicu posjetilo više od 10.000 osoba

2

ISPORUKA DRVA OVISI O KAPACITETIMA IZRADE

Nikad veća navala na ogrjevno drvo

3

ZBOG OSJETNOG PADA BROJA STANOVNIKA

Lokalni proračuni gube znatan dio prihoda državne pomoći?