Ekonomija
"POSLOVNI UZLET 2014."

Među najboljim malim i srednjim poduzećima osječki Inchoo i Kairos
Objavljeno 3. prosinca, 2014.
S područja istočne Hrvatske među najboljima je i Sučević Company d.o.o. Vukovar

Poslovni je dnevnik početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s nizom uglednih partnera, velikih hrvatskih kompanija i lokalnih zajednica, pokrenuo projekt “Poslovni uzlet 2014.” namijenjen promicanju malog i srednjeg poduzetništva.

U sklopu toga projekta u ponedjeljak navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u Zagrebu, nagrađeni su najbolji mali i srednji poduzetnici iz pet regija Hrvatske. To su istočnohrvatski: Inchoo d.o.o. Osijek, Sučević Company d.o.o. Vukovar i tvrtka Kairos d.o.o. Osijek, potom južnohrvatski To IslandsTravel d.o.o., Calvados Club putnička agencija d.o.o., Nautika d.o.o. i Laura d.o.o., potom sjeverne i središnje hrvatske tvrtke Predionica Klanjec, Atinel d.o.o. Slijede Mon Perin d.o.o., Adria-Mia d.o.o. i Ruting d.o.o. (Istra, Primorje i Gorska Hrvatska), te Trans Auto d.o.o., MarkChem d.o.o. i Ban-Tours d.o.o. iz Grada Zagreba.

Glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović izjavio je, otvarajući svečanu dodjelu, kako je osnovni cilj Poslovnog uzleta bila promocija segmenta malog i srednjeg poduzetništva koje čini više od 98 posto svih subjekata, napomenuvši kako mali i srednji poduzetnici sudjeluju s više od 50 posto u stvaranju BDP-a i zapošljavaju više od 60 posto svih radnika. Pritom je dodao kako je Poslovni dnevnik, objavom brojnih uspješnih poduzetničkih priča, pokazao da se znanjem i inovativnošću može plivati i u lošim makroekonomskim uvjetima. Posebno je pak istaknuo da “Poslovni uzlet” zapravo predstavlja krunu nastojanja Poslovnog dnevnika u ostvarenju svoje misije, a to je podupiranje pozitivne poduzetničke klime i nastojanje da se trajno promijeni percepcija poduzetništva u Hrvatskoj. Dodjela nagrada najboljim malim i srednjim poduzetnicima nagrada je, kazao je, za one koji su imali hrabrosti preuzeti odgovornost kako poslovnu, tako i životnu, te tako pridonijeli razvoju gospodarstva i društvene stabilnosti.

Nikola VUKADINOVIĆ
Uspjeh u ozračju opće recesije

Predsjednik RH Ivo Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom odvija Poslovni uzlet, kazao je da su priznanja Poslovnog dnevnika malim i srednjim poduzetnicima koji su u posljednjih pet godina uspješno poslovali izraz zahvalnosti za njihov rad, jer je taj rad ostvaren u ozračju opće recesije. Istaknuo je kako su djelatnosti nagrađenih tvrtki različite, različiti su njihovi načini poslovanja, baš kao i regije iz kojih potječu, no jedna im je zajednička stvar: poslovna izvrsnost i poduzetničke vještine.

Možda ste propustili...