Crna kronika
USMRTIO PRIJATELJA

Vlasnik lokala slučajno upucao prijatelja u glavu, mislio da je pištolj prazan
Objavljeno 2. prosinca, 2014.
Ubijeni i ubojica igrali su nogomet u novomikanovačkom klubu “Sloga”

NOVI MIKANOVCI – U selu Novi Mikanovci, u jedinom tamošnjem caffe baru, odigrala se preksinoć tragedija koja je teško pogodila dvije obitelji. Hitac iz pištolja bio je koban za 26-godišnjeg Slavena Drlju, iz obližnjih Starih Mikanovaca, dok je Ivan Sušac, 36-godišnji vlasnik lokala uhićen, i nad njim je i jučer trajala kriminalistička istraga.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske šturo su priopćili kako je do pucanja iz vatrenog oružja došlo kobne večeri oko 18 sati, u ugostiteljskom objektu u Ulici braće Radić. Naveli su i da je smrtno stradao 26-godišnjak, kao i da utvrđivanje okolnosti koje su dovele do ubojstva još traje. Neslužbena saznanja govore, međutim, kako je u kobnom trenutku pištolj bio u rukama vlasnika lokala Ivana Sušca iz Novih Mikanovaca. U selu pričaju da je do ubojstva došlo nesretnim slučajem. Tvrde da su Ivan i ubijeni Slaven bili dobri prijatelji.

– Čuli smo za to, strašna je to tragedija. Slaven je bio normalan dečko, bavio se sportom i bio nogometni sudac. Slaven i vlasnik tog lokala bili su stvarno dobri, dobri prijatelji – govorili su novinarima jučer gosti u jednom od lokala u središtu Starih Mikanovaca. Kažu da su obojica, i ubijeni mladić i njegov prijatelj koji je ispalio kobni hitac, igrali u novomikanovačkom Nogometnom klubu “Sloga”. Što se točno dogodilo te večeri, nitko navodno ne zna.

– Svi govore da je bilo slučajno, da je pištolj opalio. Odakle pištolj u lokalu, to nitko ne zna – govore mladići iz Starih Mikanovaca, dok ponavljaju kako lokal u kojem se dogodilo ubojstvo nije dosad bio poprište incidenata. “Tamo su stariji ljudi dolazili na kavu, to je mirno mjesto”, pričaju.

Spominjalo se kako je pištolj u lokal Ivana Sušca donijela neka treća osoba, no to službeno nije potvrđeno, dok postoji i verzija koja kaže kako je oružje tamo otprije bilo. Zašto je Ivan uzeo pištolj u ruke dok je s prijateljem sjedio u svom lokalu, dok su pričali i šalili se, odgovora nema. Navodno je, prema nekim informacijama, mislio da je pištolj prazan. Na nesreću, jedan ispaljeni hitac bio je koban; pogodio je Slavena u glavu i on je podlegao teškoj ozljedi. I službene informacije govore da dvojica mladih muškaraca nisu bili u zavadi.

– Kriminalističko istraživanje još traje, utvrđuju se okolnosti koje su prethodile ispaljenju iz vatrenog oružja u kojem je 26-godišnjak smrtno stradao – izjavio je glasnogovornik PU u Vinkovcima Domagoj Džigumović. Očevidom na mjestu događaja rukovodio je županijski državni odvjetnik Božidar Piljić, no njega se jučer nije moglo dobiti.

Sanja BUTIGAN
MIKANOVČANI U ŠOKU

– Slaven je bio rastavljen i otac jednog djeteta. Slabo je on i po lokalima išao, sport ga je više zanimao - govore mladići u Starim Mikanovcima. Uhićeni Ivan Sušac oženjen je i otac je četvero djece. U selu je poznat kao višegodišnji savezni nogometni sudac koji je neko vrijeme bio i na A listi 1. HNL-a, a od ove godine je na listi suđenja 3. HNL Istok.

– Šok je to, strašno. Mlade su to obitelji – kažu u susjedstvu lokala u kojem se večer prije dogodila tragedija. Jedan mladi susjed bio je tamo u tom trenutku, no navodno je samo uplašen, zbog oružja, istrčao napolje i nije vidio što se dogodilo. “Nije u tom lokalu bilo problema. Nesreća je to, nije dobro”, redom govore susjedi u Novim Mikanovcima.

I službene informacije govore da dvojica mladih muškaraca nisu bili u zavadi

TRAGEDIJE OBITELJI DRLJO

Na žalost, ovo nije prva tragedija u obitelji Drljo. Kako doznajemo od mještana Starih Mikanovaca, u sličnoj tragediji prije dvadeset godina život je izgubio Slavenov stric. Nespretno je rukovao pištoljem koji je iznenada opalio. “Bože sačuvaj, ovo je da se naježiš. Koja je to ludost igrati se pištoljem, pa to su odrasli ljudi! Pa ni plastičan se ne smije uperiti u drugu osobu, strašno”, rekao nam je Slavenov prijatelj, koji odlično poznaje i Ivana. I svi drugi njegovi prijatelji u šoku su.

Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA BIVŠEM MAJORU JNA

Zlostavljao je zarobljenike, dobio 14 godina zatvora

NOVČANA KAZNA OD 2110 DO 4770 EURA ILI KAZNA ZATVORA DO 60 DANA

Vozio pijan, a ne smije od 2014.

STRAVA NA RIJEČKOM ŠKURINJU

Izbo cimera i sebe, umrli su u bolnici

Najčitanije iz rubrike