Regija
SAJMOVI, KONCERTI, ČVARCI...

Sajmom “Mravomrazom” počeo Advent u Baranji
Objavljeno 30. studenog, 2014.

BELI MANASTIR - Počeo je Advent u Baranji, višednevna manifestacija koju organizira TZ Baranje. Led su probili Mravci znalci, članovi učeničke zadruge koja djeluje u belomanastirskoj OŠ Dr. Franje Tuđmana. Nekoliko zadrugara okupiralo je štandove na središnjem gradskom trgu i posjetiteljima ponudilo dio onoga što tijekom radionica sami izrađuju. Vlastiti Božićni sajam u sklopu Adventa u Baranji nazvali su Mravomraz.

- Treću godinu zaredom organiziramo Mravomraz kako bismo prodali naše radove. U ponudi su adventski vjenčići i svijeće koje sami izrađujemo - objašnjava Ivana Čavar, voditeljica zadruge, ističući kako su se za subotu odlučili stoga što se već dan poslije pali prva adventska svijeća. Oni koji su adventske vijence ili svijeće zaboravili kupiti, ili su baš čekali na Mravomraz, mogli su birati između nekoliko desetaka originalnih artikala, izrađenih vještim rukama školskih zadrugara. Zadruga okuplja približno 200 članova, uz višegodišnji trend porasta broja članova. Većinom su to učenici viših razreda, ali u rad su uključena i dva niža razreda.

- Zainteresiranih je sve više, a mi se maksimalno trudimo usaditi im poduzetničke kompetencije - tvrdi Čavar, napominjući kako će zarađen novac upotrijebiti za unaprjeđenje daljnjeg rada zadruge, kupnju materijala i slično. Belomanastircima i ostalim posjetiteljima božićne ukrase i ostali prigodan blagdanski program, ponudit će 6. i 21. prosinca u poslijepodnevnim satima tijekom božićnih sajmova.I.Getto

Ovogodišnja manifestacija Advent u Baranji nudi niz događaja. Večernji sati 6. prosinca rezervirani su za Božićni sajam na trgu, čija će repriza biti održana 21. prosinca. Planiran je i koncert na Angsterovim orguljama u Kneževim Vinogradima (12. prosinca), kao i gastroponuda hotela Patria u hotelskom etnoselu (20. prosinca prije podne). Na sajmovima će se predstaviti skupina Triola, HKUD Beli Manastir..., a sve posjetitelje očekuje bogata ponuda domaćih proizvoda, božićnih ukrasa... Podsjetimo i na Zimski vašar u Karancu, čiji će sastavni dio biti Čvarak-fest - natjecanje u topljenju čvaraka. Zimski vašar na karanačkoj će poljani biti održan 13. prosinca u prijepodnevnim satima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike