Sport
TAEKWONDO TURNIR “VUKOVAR OPEN 2014.”

Zagrebački Activ ispred Sajnamija i Osijeka
Objavljeno 28. studenog, 2014.

Vukovar je bio domaćin međunarodnog taekwondo turnira na kojem je nastupilo 265 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ukupno se vodila zanimljiva borba. Najbolji klub turnira bio je zagrebački Aktiv s 85 bodova, a zanimljivo njihovi prvi pratitelji Taekwondo klub Osijek i Sajnami iz Vinkovaca prikupili su jednak broj bodova (81) te isti broj zlatnih (5) i srebrnih (7) medalja. No, prevaga ja otišla na stranu Vinkovčana koji su imali osam, a Osječani jednu osvojenu broncu.

Od članova Taekwondo kluba Osijek u disciplini kick (udaranje u vreću s elektronskim štitom) za najmlađe natjecatelje zlatnu medalju osvojio je Borna Jerković (2007.), srebrom se okitio Luka Stivi (2008.), a broncom Petar Šalić i Jan Rogina (2008.). Ostali mladi Osječani su dobili utješne medalje. Kod mlađih kadetkinja i kadeta Tara Šalić (+ 51 kg) okitila se zlatnom medaljom, srebro je pripalo Eni Jelošek (- 36 kg), a bronca Filipu Zahiroviću (- 30 kg). Dino Bakunić (- 36 kg) izgubio je borbu za medalje. U konkurenciji kadetkinja i kadeta Taekwondo klub Osijek osvojio je tri zlata. Za to su zaslužni Hana Marković (- 47 kg), Mateja Šuvak (- 51 kg) i Rea Bede (- 55 kg) koja je proglašena i za najbolju kadetkinju turnira. Srebrne medalje osvojile su Lucija Bede, Petra Štrbik, Franko Pollak, Denis Bakunić i Matej Volarević, a na korak do medalje ostaje Mirna Pejić. Kadeti i kadetkinje ovim odličnim nastupom osvojili su ekipno drugo mjesto. U juniorskom uzrastu Laura Zahirović osvojila je zlatnu medalju, dok je junior Hrvoje Balaž (-63kg) bio srebrni. Istu medalju osvojio je i Toni Grcić (+87kg) u konkurenciji seniora.

Od članova vinkovačkog Sajnamija kod mlađih kadetkinja i kadeta zlato su osvojili Ivona Bilić i Ana Lukić, srebro Ivana Firi, a broncu Kata Ammnonn Petrović, Marko Plivelić, Janja Veselčić i Karlo Šarčević. Kod kadeta i kadetkinja zlato su osvojili Dominik Greifenstein, Martina Begonja i Nikolina Agelić. Srebra su pripala Mateju Ćosiću i Antoniji Stjepanović, a broncom su se okitili Marko Žaper i Stjepan Josić. Kadeti su u svom ukupnom poretku osvojili pehar za 3. mjesto. Za vinkovačke juniore zlato je osvojila Doris Lukić dok su se srebrom okitili Lea Grbavica, Ivona Lukić, i David Marjanović. Broncu je ponijela Sara Bradić. U kategoriji seniora nastupila je Mirja Pavlović koja je osvojila srebrnu medalju. U kategoriji kicka naši najmlađi sajnamovci osvojili su jedno zlato koje je izborila Mia Fernbach i broncu kojom se okitio Borna Dujić. K.Lacković

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike