Sport
NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Ivana Bojčić uspješna u dresu Pomurja
Objavljeno 28. studenog, 2014.
Ne živim u Deltincima, nego u Zagrebu, a o trošku kluba putujem na utakmice, rekla je mlada osječka igračica

U Gradskom vrtu prilično vape za inozemnim transferom kojeg nogometaša kako bi priskrbili koju kunicu kakve su želje i aktualnih neposrednih proizvođača Osijeka.

Nije, vjerojatno, najs(p)retnija usporedba s klubom identičnog imena u ženskoj prvoligaškoj konkurenciji koji se ne bi mogao nazvati profesionalnim, ali da gotovo rade tim intenzitetom najbolje svjedoči i ljetošnji odlazak njihove igračice u inozemstvo, pri čemu taj višestruki prvak države s Mačkamame nije profitirao. Prelazak, pak, nogometašice u strani klub sve je češća svjetska pojava koja se, dakle, pojavila i u najtrofejnijem u Hrvatskoj, gdje svakodnevno stasaju igračice očito zanimljive ženskom tržištu koje je u ekspanziji...

Tenjanka u “Deželi”

Ivana Bojčić, zapravo, Tenjanka je koja je prije pet godina počela trenirati nogomet u Osijeku kroz kojeg je zaigrala za U-17 i U-19 te bila na širem popisu A državne vrste. Tada već u seniorskom kadru popularnih “zečica” gdje nije odmah bila u prvom planu pa nije dugo dvojila kada je iskrsnula mogućnost otići u drugi i to strani klub.

- Doista sam se iznenadila kada mi je menadžer, inače Hrvat iz Bratislave, ponudio mogućnost prelaska u slovenkog prvoligaša Pomurje. S obzirom na to da u Osijeku dobijemo džeparac, uvjeti u tome prvaku Slovenije višestruko su bolji, pri čemu ne boravim u Deltincima. Živim i treniram, naime, u Zagrebu, zajedno s još dvije suigračice pod paskom osobnog trenera te putujemo na utakmice. Sve, dakako, o trošku kluba s kojim, pak, provedemo i prođemo kompletno pripremno razdoblje, nakon čega u Zagrebu održavamo spremu tri puta tjedno - ukratko je Ivana pojasnila proteklo šestomjesečno razdoblje.

Došla je, praktički, u sredinu identičnoj onoj iz koje je potekla, o čemu ta uskoro 19-godišnjakinja (18.12.95.) kaže:

- Poput Osijeka u Hrvatskoj i Pomurje je dominantno u Sloveniji gdje nakon jesenskog dijela prvenstva, u konkurenciji još sedam ekipa, imamo maksimalni učinak. Nastavljajući trend osvajanja titula prvaka države zbog kojeg smo i stalne sudionice Lige europskih prvakinja. Ove smo sezone došli među 32 sastava te, kao i Osijek, ispali na toj razini izgubivši tijesno obje utakmice od talijanskog prvaka Torresa. Tako smo ponovili najveći klupski doseg sa željom tu ljestvicu podići - secirala je ta obrambena igračica natjecateljski dio sezone.

Još dalje prema zapadu?

Nadajući se da sljedeće sezone neće u Europu iz sadašnjeg kluba, nego iz nekoga jačega, da ne kažemo lukrativnijega.

- Dogovor o suradnji imam do ljeta sljedeće godine nakon čega se nadam da bih mogla otići još dalje prema zapadu. U zemlju koja znatno više posvećuje brigu i ulaže u ženske klubove pa tako i u igrački kadar. Vjerujem u sebe i nekoliko ću se godina posvetiti karijeri pa ćemo vidjeti u kojem će me smjeru to odvesti. Samo neka me zdravlje, kao i do sada, posluži, a za drugo se ne bojim. Stekla sam u međuvremenu samopouzdanje i nešto više iskustva koje mi je nedostajalo u matičnom klubu gdje sam povremeno dobivala prigodu. Vremenom bi ih sigurno bilo više, ali nisam požalila što sam se odlučila na ovaj korak, pri čemu ne mogu ništa izgubiti, a mogla bih dosta toga dobiti. Posebice jer najbolje i najzrelije godine tek slijede - zaključila je Ivana, koja se trenutačno odmara u roditeljskom domu, ali ne pasivno jer redovito odradi trenažni program propisan tijekom zimske pauze. Dodajući da joj se čini da se u Hrvatskoj ipak bolje igra, ali da su u Sloveniji znatno bolji radni uvjeti, budući da su ulaganja višestruko veća.

Dražen LEKŠAN

Kao i Osijek i Pomurje je ove sezone igralo Ligu prvakinja i ušlo među 32 ekipe

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike