Sport
SPORTSKO-KULTURNA PRIREDBA U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA LOVRETIĆA U OTOKU

U velikom finalu čak četvero Otočana
Objavljeno 28. studenog, 2014.

Lino višebojac ponovno je u Slavoniji. Nakon Donjih Andrijevaca i Sibinja ta sportsko-kulturna priredba namijenjena osnovnoškolcima stigla je i u Otok, u Osnovnu školu Josipa Lovretića.

Otočani, odnosno njihova osnovna škola, moći će se pohvaliti kako će u velikom finalu Line višebojca u svibnju sljedeće godine imati čak četiri predstavnika. Uz pobjednike u sportskom dijelu natjecanja, Mirnu Filipović i Leonarda Lucića, pozivnicu za završnicu natjecanja, koje obuhvaća sve hrvatske županije, dobile su i Nikolina Ivezić i Lorena Mišić. Simpatične učenice 2.b razreda sve su osvojile recitacijom na otočkoj ikavici i tako dobile izuzetnu čast nastupa među pet odabranih točaka iz sve 24 škole u devetoj sezoni Lino višebojca.

Takva odluka predstavnika Podravke i Sportskih novosti dodatno je razveselila 430 učenika, koji su s puno žara, dobro opremljeni raznim navijačkim rekvizitima i s velikom navijačkom strašću bodrili sve koji su izišli na teren. Posebno su razdragano pozdravili sportske goste: brojnim svjetskim i europskim medaljama ovjenčanog gimnastičara Tomislava Markovića, koji je u dvoranu ušao na rukama, i članicu hrvatske odbojkaške reprezentacije Mateu Rajković, s kojom su se mnogi poželjeli fotografirati.

Glasan pljesak namijenili su i izazivačima vrhunskih sportaša - malom Zvonku Juriću, koji je u nogometu pobijedio Tomislava, te Luciji Lučić, koja je u rukometnim penalima remizirala s Mateom, ali ipak zaslužila slatki Lino paket.

U zaglušnoj navijačkoj atmosferi, kakvu bi na svojim sportskim zbivanjima poželjeli brojni klubovi, isticali su se učenici 3.a razreda, koji su usto nacrtali i maštovite transparente, pa im je pripala nagrada za najbolju navijačku skupinu. Priznanje za najbolju masku odnijela je Nikolina Matijević, u dresu nogometaša Darija Srne, dok se na njezinu licu isticao zanimljiv splet crven i bijelih kockica, a najboljim literarnim radom proglašen je onaj autorice Sonje Jurić iz četvrtog razreda.K.Lacković

SIMBOLIKA SPORTSKE DVORANE

U posljednjih godinu dana ovo je zasigurno bio najveseliji događaj u osnovnoj školi u Otoku, koja je za vrijeme katastrofalnih poplava u Slavoniji bila sigurno utočište brojnim obiteljima. Tada je djecu iz Gunje, Rajeva Sela i Račinovaca posjetio medvjedić Lino uručivši im plišane medvjediće prikupljene na finalu Lino višebojca u Novskoj, obećavši domaćinima da će zbog njihove solidarnosti doći ponovno. Plemenita gesta Otoka tako je nagrađena, na veliku radost djece, njihovih roditelja i nastavnika.

Najčitanije iz rubrike