Osijek
RADOVI U ZAVRŠNOJ SU FAZI

U nedjelju tramvaj kreće kroz Višnjevac
Objavljeno 27. studenog, 2014.

Napokon je došao dan kada će u Višnjevcu krenuti tramvajski promet, a prvi tramvaj svečano će novom trasom krenuti u nedjelju (30. studenoga), u 11.30 sati. Radi se o 2,5 kilometra nove pruge rekonstruiranom Ulicom bana Jelačića, na kojima se nalazi pet novih stajališta i to kod kućnih brojeva 2a, 5, 66, 67 i 73. Investicija je donijela detaljnu transformaciju glavne prometnice u Višnjevcu, novu prometnu regulaciju, biciklističku stazu, kružne tokove, novu cestu, javnu rasvjetu i slično, a ukupna vrijednost je približno 40 milijuna kuna.

Donosi to neke novosti i na autobusnim linijama pa tako na liniji 5 Gajev trg - Bijelo Brdo, prestaje privremena regulacija i autobusi će prometovati prema ustaljenoj trasi. Na liniji 5A crkva sv. Luke - okretište tramvaja - Josipovac, skraćuje se trasa prometovanja prema crkvi sv. Luke. Polazno stajalište je u Ulici bana Jelačića 69, nakon čega autobus ide u Ulicu N. Š. Zrinskog, na Crni put i dalje prema ustaljenoj trasi. Ukidaju se autobusna stajališta u Starčevićevoj i Radićevoj. Kod polazaka od crkve sv. Luke prema novom okretištu tramvaja trasa skraćuje se i mijenja. Tako autobusi idu Crnim putom, Ulicom N. Š. Zrinskog i Ulicom bana Jelačića prema ustaljenoj trasi. Skraćuje se i prometovanje od okretišta prema Josipovcu pa je tako polazno stajalište sada u Ulici bana Jelačića kod kućnog broja 160.

Dodatne informacije mogu se dobiti na stranicama GPP www.gpp-osijek.com ili pozivom na 228-308, 228-346 ili 206-032. I. Sekol

Najčitanije iz rubrike