Regija
MAĐARI O USPJEŠNOM POSLOVNOM MODELU “BOCITEJ”

Isplativa prodaja domaćih
proizvoda od kuće do kuće
Objavljeno 28. studenog, 2014.

POŽEGA - Poljoprivredna zadruga Uzgojno-poslovno-obrazovnog centra Simentalac zainteresiranim je OPG-ovima i tvrtkama prezentirala poslovni model “Bocitej”, iz Budimpešte, koji se temelji na direktnoj prodaji domaćih proizvoda i besplatnoj dostavi na kućne adrese. Kako to izgleda u praksi prezentirala je Silvia Meszaros, vlasnica poduzeća Aston Mill za dostavu domaćih proizvoda, koja je sa suprugom još prije četiri godine osnovala tvrtku. Tada je pokrivala okrug od pet tisuća kuća, a danas pokriva četiri puta veće područje s čak 20.000 stambenih jedinica. U asortimanu imaju više od tisuću artikala.

Da i ovdašnji proizvođači domaćih proizvoda mogu naći računicu u ovakvom obliku prodaje, tvrdi Božo Bošnjak (na snimci), vlasnik obiteljske mljekare BIZ, koja dnevno preradi oko sedam tisuća litara mlijeka.

- Ako bi onaj tko se prihvati posla dnevno prodavao između 150 do 200 vrećica po 25 do 30 kuna, vrlo bi se brzo isplatilo ulaganje od oko 150 tisuća kuna, a da ne govorimo o otvaranju radnih mjesta - rekao je Miroslav Kovač iz Simentalca. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike