Regija
CARITAS ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Poplavljenima 7,3 milijuna kuna
Objavljeno 27. studenog, 2014.

GUNJA - Jučer je u dvorani Župe sv. Jakova apostola u Gunji održan sastanak ravnatelja dekanatskih Caritasa i župnika s poplavljenih župa. Sastanak je vodio vlč. Ivica Rebić, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Nazočili su ravnatelji dekanatskih Caritasa donjomiholjačkog, vukovarskog, vinkovačkog, slavonsko-brodskog, valpovačkog, đakovačkog, baranjskog, osječkog i županjskog i župnici iz poplavljenih župa Zoran Aladić (Račinovci, Đurići, Drenovci), Josip Živić (Gunja), Marko Mikić (Posavski Podgajci i Rajevo Selo) i Vinko Dubravac (Strošinci).

- Kroz projekt Nadbiskupije 'Ljubav uvijek nađe put' želimo stalno biti na ovom poplavljenom području kako smo i obećali. Ovom akcijom podjele vaučera završavamo ovogodišnju pomoć poplavljenim područjima. Išli smo za tim da svaka obitelj dobije jedan dar u vrijednosti 4500 kuna jer su ljudi u anketi izrazili želju da mogu kupiti potreban građevni materijal, alat i potrepštine za uređenje doma. Najbolji ponuđač je bio Vinkoprom iz Vinkovaca, s kojim je sklopljen ugovor o sukcesivnom korištenju vaučera od 1. prosinca 2014., a akcija će trajati do 28. veljače 2015.”, rekao je Ivica Rebić.

Iza svih akcija stoji Nadbiskupija i nadbiskup, dr. Đuro Hranić i svakako hrvatski Caritas. Saznali smo da ovo područje neće ostati nezaštićeno i bit će pod stalnom brigom i pomoći Caritasa, pa će se akcija nastaviti i u 2015. godini nabavom životinja za rasplod. Caritas nema sredstava, zato će lobirati kod partnera i donatora, kao što je Caritas Graz i ostali iz inozemstva. Caritas planira u ovoj godini u pomoć uložiti 30 milijuna kuna ili ih je već uložio (bijela tehnika, zimnica, građevinski materijal i drugo). Caritas se skrbi i o unesrećenima s ovog područja u hotelu Borovo uz trošak od 700.000 kuna. Rebić je posebnu zahvalu izrekao za angažiranosti svećenika ovog područja jer su bili aktivni i kooperativni u praćenju projekata Caritasa kao i brojni donatori. Na učinjenom od strane Caritasa zahvalili su svećenici Josip Živić iz Gunje i Vinko Dubravac iz Strošinaca. Dobre vijesti jučer su stigle i iz HZZO-a. Kako je priopćeno, HZZO će otpisati dugovanja neplaćenih premija iz dopunskog zdravstvenog osiguranja osiguranicima čije je prebivalište na područjima koja je u svibnju 2014. godine pogodila poplava. Dugovanja će biti otpisana zaključno s datumom 31. prosinca 2014. godine. S.Bogutovac

pomoć za 1600 obitelji

Korištenje vaučera predviđeno je za 1600 obitelji s područja Gunje, Posavskih Podgajaca, Rajeva Sela, Račinovaca, Strošinaca i Đurića, a vrijednost ove akcije je 7,3 milijuna kuna. Bit će omogućeno župljanima, ako se nisu prijavili za ovu akciju, da se jave svom župniku.

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike