Crna kronika
NA CESTAMA PU POŽEŠKO-SLAVONSKE

Do sada evidentirano 111
naleta vozila na životinje
Objavljeno 28. studenog, 2014.

POŽEGA - Policijska uprava požeško-slavonska ove je godine evidentirala 111 sudara vozila sa životinjom na cesti. U najvećem broju slučajeva riječ je o naletima automobila na srneću divljač, a evidentirani su i sudari s fazanom, jastrebom te s domaćim životinjama. “Tijekom studenoga bilježimo veći broj tih događaja, i to većinom u ranim jutarnjim satima (oko 5 sati) ili kasno poslijepodne. Takvi događaji najčešći su na prometnicama u nenaseljenim dijelovima Požeško-slavonske županije, u neposrednoj blizini šumskih područja”, doznajemo od Ivane Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

Zbog ove brojke PU požeško-slavonska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama i da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidljivo postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Štetu nastalu od naleta na domaće životinje, pod uvjetom da je vozač prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku, odnosno pridržavao se drugih prometnih propisa, odgovoran je vlasnik životinje kojemu slijedi i prijava zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. “Tijekom ove godine imali smo 12 takvih slučajeva”, rekla je glasnogovornica.

Bit će prijavljen i vozač koji je naletio na životinju na cesti ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom.M.Bugarić

Naleti na životinje i ptice najčešći su oko 5 sati ujutro te kasno poslijepodne

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike