Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA ZBOG “SINTETIČKOG KOKAINA”

Zbog organiziranja mreže dilera i prodaje “dormea” dobila pet godina zatvora
Objavljeno 28. studenog, 2014.
Drogu je iz Španjolske internetom naručio drugookrivljenik

OSIJEK - Pet godina zatvora - objedinjena je kazna zatvora Osječanki Zrinki S. zbog organiziranja mreže posrednika za raspačavanje droge te prodaje droge MDPV i marihuane.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Osijeku, na čelu sa sucem Darkom Krušlinom, nepravomoćno je osudilo ukupno 11 osoba zbog povezanosti s drogom MDPV na ulici poznatijom pod nazivom “dormeo” ili “sintetički kokain” te marihuanom. Droga je raspačavana po Osijeku, najviše na Jugu II, ali i u Retfali te središtu grada. Prvookrivljena se tereti da je MDPV preuzela u količinama od 5 do 50 grama od drugookrivljenika Hrvoja K., uz posredovanje njegove majke Tanje K.. Zrinka je drogu prepakiravala u paketiće od 0,2 do 5 grama i miješala s laktozom kako bi dobila veću količinu. Drogu je prodavala preko posrednika, ali i sama, po različitoj cijeni. Nekad 150 kuna za 0,5 grama, a nekada gram za 250 kuna.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je MDPV iz Španjolske internetom naručio Hrvoje K. i platio 80 kuna gram. Posredovanjem svoje majke drogu je prodavao Zrinki S., ali je više puta dao i drugima na uživanje u njegovu domu. Optužen je na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Trećeokrivljena Tanja K. osuđena je na godinu i sedam mjeseci zatvora, a njezin suprug osuđen je na osam mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro, jer je u jednom slučaju od supruge uzeo pet grama MDPV-a i dostavio ga Zrinki S. za 1000 kuna. Sebi je uzeo 200 kuna, a ostali novac dao supruzi, koja ga je poslije predala sinu.

Zbog prodaje i posredovanja pri kupoprodaji droge G.P. osuđena je uvjetno na tri godine maloljetničkog zatvora, odnosno mora se uključiti u rad humanitarnih organizacija ili poslove komunalnog ili ekološkog značenja u trajanju od 120 sati. Uz to, ima i obvezu odvikavanja od droga u Centru za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti u Osijeku u trajanju od šest mjeseci.

Sandra LACIĆ
POSREDNICIMA RAD ZA OPĆE DOBRO

Posrednik Dalibor L. osuđen je uvjetno na dvije godine zatvora, odnosno mora odraditi 60 sati u humanitarnim organizacijama, te mu se izriče odgojna mjera pojačane brige i nadzora. Ivan L. osuđen je, zbog posredovanja i posjedovanja droge, na godinu dana zatvora, zamijenjeno radom za opće dobro, jednako kao i posrednik Michael Ž. Antun-Dino B. osuđen je na deset mjeseci zatvora, zamijenjeno radom za opće dobro, Filip R. na osam mjeseci zatvora, zamijenjeno radom za opće dobro, kao i Ivan P. Jedan dan zatvora zamjenjuje se s dva sata rada na slobodi.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike