Sport
HRVATSKE RUKOMETAŠICE U VARAŽDINU

Tek počeli pravi rad, a Canjuga već “potrošio” grlo
Objavljeno 27. studenog, 2014.

Hrvatske rukometašice očekuju puno od Europskog prvenstva, koje se od 7. do 21. prosinca održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Izbornik Vladimir Canjuga hrvatsku je ekipu okupio u ponedjeljak, no pravi treninzi počeli su od utorka, kada je u Varaždinu i službeno počela akcija “lov na europsku medalju”. Kako hrvatska “izgleda”, imat ćemo se prilike uvjeriti već u subotu (29. studenog), kada će u Varaždinu naše rukometašice odigrati pripremni susret s Crnom Gorom. Bit će to i generalka za EP, na kojem Hrvatska igra u skupini sa Švedskom, Njemačkom i Nizozemskom.

- Tri dana smo u Varaždnu, a grlo me već boli, što znači da se radi naveliko. Okupili smo se u ponedjeljak, prvi trening smo odradili s osam igračica. No od utorka smo počeli prave treninge, ekipa se kompletirala, a danas krećemo u podizanje fizičke spreme. Radimo na obrani i izdržljivosti, moramo odmoriti cure, ali i držati fizičko opterećenje na visokom nivou - kazao je hrvatski izbornik Vladimir Canjuga.

Radi se žestoko, ali već u četvrtak djevojke će dobiti slobodan dan.

- Neka odu malo u grad na kavu, neka se prošeću, da i Varaždinci vide da se nešto događa u njihovu gradu. Slijedi potom ciklus od četiri specijalizirana treninga, četiri s kadetima GRK Varaždina i četiri s onima iz Ivančice Ivanec. Dakle, radi se o pucačima s visinom kojom mogu parirati našim curama, koje će igrati u trojkama i četvorkama da možemo simulirati obranu, dakle, kako bi Penezić, Bašić i Mičijević istrenirale pucački dio treninga. To je praksa koju godinama provodimo.

Nakon slobodnog četvrtka Canjuga je za petak najavio dupli program.

- U petak ćemo imati dva treninga, a u subotu nas čeka utakmica s Crnom Gorom. Bit će to utakmica punih sastava, a u nedjelju je još jedna utakmica, opet s Crnogorkama, ali ta će biti zatvorenog tipa.

Do Europskog prvenstva ostalo je malo dana, a hrvatska ekipa ima problema s ozljedama.

- Tatari ima problema s kukom, Penezić je dobila udarac u rebra, a imamo još tri-četiri sitne ozljede. Grubišić, naime, muči koljeno, no molim Boga da do početka sve bude u redu.

Tehnički direktor ženskih nacionalnih selekcija Ratko Balenović nastavio je nakon izbornika Canjuge:

- Varaždin (Hrvatska će u tom gradu igrati skupinu EP-a) za nas je sretan grad, sve je idealno, bolje ne može biti. Savez je maksimalno stao iza ženske reprezentacije te sam siguran kako zacrtani planovi i uspjeh na ovom europskom prvenstvu neće izostati.

A Hrvatska na EURU puca na medalju. I. Liović

Miranda Tatari

kapetanica Hrvatske

Iščekivanja su počela još krajem ljeta i napokon smo dočekale da sve krene. Još samo da počne i EP

Katarina Ježić

reprezentativka Hrvatske

Jedva čekamo da počnu utakmice i da svima pokažemo što je rukomet, pravi hrvatski ženski rukomet

Najčitanije iz rubrike