Sport
OZLJEDE NAPALE REDOVE ŽENSKOG ODBOJKAŠKOG PRVOLIGAŠA

Izvan stroja tri najiskusnije igračice Osijeka 06
Objavljeno 27. studenog, 2014.

OSIJEK – Sasvim drugačiji tijek sezone zamišljali su i priželjkivali u ženskom osječkom odbojkaškom prvoligašu. Očekivao se prije svega rezultatski uzlet u Skupini II elitnog razreda, ali on se nije (još) dogodio. Izdanja i rezultati Osijeka 06 blago rečeno skromni, nakon sedam odigranih kola, na kontu su samo tri pobjede i devet bodova, što je trenutno dostatno za četvrto mjesto. Ono je minimum koji se mora ostvariti nakon prvog ligaškog kruga jer najbolje četiri ekipe ostaju u igri za plasman u kasnije doigravanje, ali i prvu jakosnu skupinu, gdje će biti mjesta za dvije najbolje ekipe.

- Trenutno smo četvrti, ali isti broj bodova imaju Drenova i Rijeka, što znači da nas čeka još dosta posla za potvrdu mjesta među najboljim kvartetom su skupini - svjestan je situacije trener Dario Fančović, koja mu je još dodatno i otežana. Naime, trenutno su tri igračice izvan stroja, one najiskusnije neće biti na raspolaganju bar neko vrijeme.

- Prije dva tjedna ostali smo bez kapetanice Ivane Grubeše (ligamenti), na posljednjoj utakmici ozljedu koljena zaradila je Dunja Novalić, a ovog tjedna smo ostali i bez Katarine Bilić, koja je uganula skočni zglob. Tri igračice iz postave, a pred nama su utakmice sa sastavima iz samog vrha, što znači da su u igri bodovi koji se prenose u drugu fazu natjecanja. Borimo se da rezultati i igre krenu uzlaznom putanjom, a stignu nas ozljede važnih igračica. Situacija je za sjesti i plakati, ali nije sada vrijeme za malodušnost i kukanje, kaže Fančović, koji u subotu igračice vodi na drugo uzastopno gostovanje u Novu Gradišku, koja je na startu prvenstva neočekivano odnijela pobjedu (2:3) iz Gradskog vrta. Tada se taj rezultat tretirao senzacijom, ali Nova Gradiška je trenutno drugoplasirana na tablici, ima devet bodova više od Osječanki, koje očajno prolaze baš na gostovanjima.

- Situacija s ozljedama nikad nije poželjna, a nama se dogodila u nezgodnom trenutku. Nismo u ugodnoj poziciji, ali bez obzira na probleme, pokušat ćemo razbiti prokletstvo u gostima, gdje smo bez osvojenog boda ove sezone - nada se trener Osijeka 06.

Ne treba zaboraviti da je upravo bez tri igračice koje su trenutno izvan stroja, sredinom ovog mjeseca, kreiran preokret protiv Splićanki, kada se 0:2 okrenulo u konačnu pobjedu u pet setova. Znači da ekipa ipak ima rezerve za napredak, a mlade snage sada će imati novu prigodu za dokazivanje i u slavonskom derbiju. N.Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike