Sport
BK OSIJEK DRUGI PUT POSTAO PRVAK HRVATSKE

Naslov prvaka trebao bi podsjetiti
da je Osijek i boksački grad
Objavljeno 27. studenog, 2014.

Nakon 2012. godine naslov klupskog prvaka Hrvatske stigao je u Gradski vrt. Ring u jednoj od manjih dvorana toga osječkog sportskog kompleksa “dom” je boksača Hrvatske, koji su naslov potvrdili na “Blagonićevom memorijalu” u Rijeci gdje su imali stopostotan učinak.

U Kvarner su naime išla samo trojica boksača jer je već bodovna zaliha bila prilična pa je “šampanjac” već ranije bio priređen.

- Ovo je novo veliko dostignuće za nas. Samo bih usporedio s 2012. godinom, od sedmorice boksača koji su tada činili šampionsku momčad u sadašnjoj ekipi preostala su samo dvojica, naši mladi reprezentativci Marijan Rajič (do 75 kg) i Zvonimir Rebolj (do 81 kg). Oni su 2012. bili klinci za koje je tadašnja Liga s njezinih deset kola bila golemo iskustvo. Rezultati toga se vide danas na njihovim međunarodnim rezultatima. Ostali boksači iz te generacije su završili svoje boksačke karijere, posvetili se fakultetu ili poslu - pričao je Matej Matković, glavni trener i sportski direktor u BK Osijek.

Inače, nije riječ o klasičnoj ligi u kojoj snage odmjeravaju klub protiv kluba, odnosno predstavnici klubova u istim kategorijama. Liga se naime boduje na odabranim turnirima. Na kolo lige su dolazili svih 30 klubova sa svojim boksačima te su po uzrasnim kategorijama „ulazili“ u bubanj (ml. kadeti, kadeti, juniori i seniori) i izvlačilo se tko s kime boksa. Pobjednik je donosio klubu dva boda te se tako radila ligaška tablica.

- Prije dvije godine liga se dijelila na kontinentalni i primorski dio, a o naslovu se odlučivalo srazom između dva najbolja regionalna kluba. Prošle godine zbog prijepora u HBS-u liga nije niti održana, da bi 2014. godine ponovno krenula, ali je održano pet kola, prva četiri su održana u Zagrebu i okolici, a ovo posljednje, peto kolo u Rijeci - pričao je Matković.

Osim već spomenutih Zvonimira Rebolja (81kg) i Marijana Rajiča (do 75 kg), naslovima prvaka 2014. okitili su se Toni Despot (75 kg), Ivan Zidar (64 kg), Dušan Stojanović (66 kg), Mateo Brekalo (70 kg), Ivan Jurkić (68 kg), Dominik Šiketanc (62 kg) i Bruno Gajić (43 kg). Kao i te 2012. predsjednik kluba je Mladen Mikolčević, a klupski trenerski tim osim Matkovića, još sačinjavaju Ante Čepo trener škole boksa, Branko Klasić trener rekreativne skupine i Petar Romstein kondicijski trener.

- Smatram kako osvajanje ovakve lige ima veliki značaj. Ne samo za naš klub nego za osječki boks. Pokušavamo približiti ljudima nešto što je davno zaboravljeno, da je Osijek nekad bio grad boksa. Stoga vjerujem da će i zahvaljujući ovakvim titulama to i postati - pričao je Matković koji je pozvao sugrađane da dođu pozdraviti nove boksačke prvake u nedjelju u dvorani Gradski vrt na priredbi Osijek Boxing open.

“Osijek Boxing Open” u nedjelju u Gradskom vrtu

Osječki ljubitelji boksa moći će prave boksačke mečeve moći vidjeti u nedjelju na priredbi Osijek Boxing Open. Boksački klub Osijek organizira ovu međunarodnu reviju u povodu Dana grada Osijeka. Osim domaćih boksača stiže u goste i reprezentacija mađarske županije Baranya. Naravno, nastupit će i osječki boksači, novi klupski prvaci Hrvatske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike