Mozaik
RAZGOVOR: ANĐA MARIĆ

Stvarno ne mogu i ne želim
zadovoljiti ukus ove publike
koja je danas neki mainstream
Objavljeno 27. studenog, 2014.
Ne mogu mirovati i pripremam jedan zanimljiv projekt

Poznata hrvatska pjevačica i voditeljica Anđa Marić ponovno živi u Hrvatskoj i ponovno objavljuje singlove.

Tu lijepu vijest za sve njezine hrvatske obožavatelje otkrila nam je nedavno u Osijeku, nakon završetka finala 14. izdanja Portanova Fashion Incubatora, najstarijeg i najvećeg nacionalnog događanja za mlade modne dizajnere, gdje je bila posebna gošća. Razgovarali smo, naravno, i o drugim zanimljivim temama.

Prvo – otkud vi na finalu Portanova Fashion Incubatora? Iako ste poznati po neobičnim modnim kreacijama, do sada vas nismo viđali ovdje.

- Pozvala me moja prijateljica, poznata osječka modna dizajnerica Lidija Pihler YUNIKU, i došla sam. Kao bivšu manekenku to me jako zanima. Osječki Fashion Incubator pratim od samog početka i malo sam se šokirala što je prošlo već deset godina od prvog izdanja, ali nikad do sada nisam ovdje bila osobno. Inače, jako volim hrvatski dizajn jer je jedinstven i možete biti sigurni da neki komad odjeće nećete vidjeti na još stotinu žena. Ovo u Osijeku bilo je fenomenalno, vidjela sam niz sjajnih revija, i bilo mi je jako zabavno. Oduševljena sam. I ja sam se potrudila s kreacijom koju sam nosila biti u skladu s događanjem, nadam se da sam uspjela.

Ove godine sudjelovali ste u kuharskom televizijskom showu "Celebrity MasterChef" i objavili prvu knjigu za djecu "Afra". No, hoće li od vas uskoro biti nešto novoga na područjima na kojima ste naviknuli javnost, pjevanju ili voditeljstvu?

- Hoće! I zbog toga sam jako sretna. Nedavno sam završila novi singl koji će uskoro ugledati svjetlo dana, a snimit ćemo i videospot. Prije toga imala sam malu pauzu od pjevačkih projekata koja je trajala 'samo' 13 godina... (smijeh) Kao što vjerojatno znate, moja nekadašnja grupa Flare objavila je samo jedan album, ali na njemu je bilo dosta hitova. Nedavno me nazvao gitarist Flarea, Mario Luketa, i rekao: 'Anđo, znaš što sam našao? Drugi album Flarea koji smo snimali, ali nikada nismo objavili! Ima jako dobrih pjesama.' Bila sam jako sretna kad se javio i preslušali smo album, za koji smo shvatili da ima pet jako dobrih pjesama. Jednu od njih snimila sam ponovno, a uskoro ću i neke druge. Sve će se znati ubrzo.

Dakle, nesuđeni album skupine Flare polako izlazi na vidjelo?

- Da, ali polako, čisto onako bez nekih obaveza. Pjesme na tom albumu ionako smo pisali Mario i ja, a tako mislimo i nastaviti. Zanimljivo, neki dan me čak i jedan zagrebački taksist pitao: 'Anđo, daj, kad će opet neka muzika?' Evo, ide, iako stvarno ne mogu i ne želim zadovoljiti ukus ove publike koja je danas neki mainstream. Pjesme pišem na način i o onome što me zanima, ne da postanu hit.

A što je s eventualnim novim televizijskim projektima? Prije gotovo pet godina kao članica žirija showa Hrvatska traži zvijezdu dobivali ste većinom pohvale.

- Za sada nema. Preokupirana sam drugim važnijim stvarima. Nedavno sam se nakon punih 11 godina preselila opet iz Ljubljane u Zagreb, zajedno sa sinom Gašperom, koji je ovdje nastavio ići u školu. Javnosti je više-manje poznata moja mučna borba s bivšim mužem Primožem Dolničarom oko skrbništva nad sinom, zbog čega sam se i razboljela od upale moždanih ovojnica. Sad mi je glavni cilj zdravstveno se potpuno oporaviti i posvetiti sinu. Naime, nedavno sam od bivšeg supruga dobila prijavu i zbog navodne otmice djeteta! Strašno. No, vjerujem da ću i to prebroditi i, korak po korak, izvući se iz svega. No, budući da ja ne mogu mirovati, ipak pripremam jedan zanimljiv projekt. Ne mogu vam otkrivati više od činjenice da je posrijedi autorska emisija za koju se nadam da će ju otkupiti neka od nacionalnih televizija.

I, kako se vratiti u Zagreb i Hrvatsku nakon punih 11 godina?

- Iskreno, jako lijepo. Jako je lijepo ponovno biti u svojoj zemlji. Mnogi koji kritiziraju Hrvatsku, trebali bi se pokušati odseliti, pa čak i u neku od zemalja u okruženju. U Sloveniji sam uvijek bila strankinja i sve je išlo puno teže, od nabavljanja dokumenata pa nadalje. Jako je dobar osjećaj živjeti ovdje.

Tomislav LEVAK

PJESME

PIŠEM NA NAČIN I O ONOME ŠTO ME ZANIMA, NE DA POSTANU HIT

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike