Crna kronika
STRAVIČNA NESREĆA U VINKOVAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Vozačica poginula u direktnom sudaru Mazde 626 i VW Pola
Objavljeno 26. studenog, 2014.
Dvadesetogodišnjakinja je preminula od teških ozljeda u KBC Osijek

OSIJEK - Dvadesetogodišnja djevojka Irena Skroza (20) poginula je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u utorak oko 21,20 sati dogodila u Vinkovačkoj ulici u Osijeku, neposredno kod skretanja u trgovački centar Interšpar.

Sudar se dogodio kada je mlada vozačica izgubila nadzor nad upravljačem svoje Mazde 626 i direktno se sudarila s nailazećim VW Polom bosanskohercegovačkih registracija. Djevojka se kretala Vinkovačkom ulicom od Bosutskog naselja prema centru grada.

- Vozačica je vozilom prešla na kolnički trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera i udarila prednjim dijelom automobila u automobil BiH registracija kojim je upravljao 31-godišnji BiH državljanin, doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske. Unatoč naporima liječnika Kliničkog bolničkog centra Osijek, mlada je djevojka od zadobivenih teških ozljeda preminula u 22,15 sati. Vozač VW Pola i 25-godišnja suputnica, hrvatska državljanka koja se nalazila s njim u vozilu, lakše su ozlijeđeni.

U direktnom sudaru prednji dijelovi Mazde i Pola u potpunosti su uništeni, a o silini sudara svjedočili su i dijelovi vozila razbacani nekoliko metara unaokolo. Mazda je nakon sudara ostala stajati na središnjoj traci koja vodi od kružnog toka prema Bosutskom naselju, dok je Polo odbačen na bankinu, da bi se na kraju zaustavio na travnatoj površini.

Za vrijeme očevida promet Vinkovačkom ulicom, ispod nadvožnjaka, odvijao se trakama za smjer od juga prema sjeveru. Pokop tragično preminule djevojke održati će se na đakovačkom groblju u četvrtak u 14 sati.

Mlada vozačica 13-ta je žrtva prometnica u Osječko-baranjskoj županiji ove godine. U istom vremenskom periodu prošle godine na istom je području poginulo 25 ljudi. Ove godine zbilo se 12 prometnih nesreća s poginulim osobama, dok ih se lani u istom razdoblju dogodilo - 22.

Sandra LACIĆ
PREMINUO 77-GODIŠNJAK

Istu večer kada se dogodila tragična nesreća u Osijeku, u splitskoj je bolnici preminuo 77-godišnjak koji je nastradao kao putnik u vozilu. Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila tijekom dana u mjestu Čaporice na sinjskom području. U toj nesreći u sudaru dva automobila, još su tri osobe teško ozlijeđene.

TRAGEDIJA KOD BELIŠĆA

Najtragičnija nesreća ove godine u Osječko-baranjskoj županiji zbila se krajem ožujka na cesti Belišće - Beli Manastir, na približno kilometar od dravskog mosta s baranjske strane. U sudaru kombija i automobila Toyota Corola, na mjestu nesreće poginuo je vozač auta, Damir Mužević (52) iz Belišća, dok je njegova suvozačica Nives Ivanković (34) iz Valpova, preminula u vozilu Hitne pomoći na putu do osječkog KBC-a.

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri