Ekonomija
PRVI NACIONALNI ICT SUMMIT DANAS U OSIJEKU

Nužno je jačati vezu i suradnju informatike i poslovnih procesa
Objavljeno 27. studenog, 2014.
Još je prevelik broj tvrtki koji ne poznaju potencijale digitalne tehnologije

Ministarstvo gospodarstva danas u Osijeku organizira prvi ICT summit - „ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“, kao platformu za uspostavljanje izravnog dijaloga i suradnje među strateškim industrijama.

Skup je namijenjen vlasnicima poduzeća i članovima upravljačkih tijela, ali i svima zainteresiranima za rast na digitalnom tržištu EU u cilju poticanja izravnog povezivanja prerađivačke industrije s informatičko-komunikacijskim sektorom i pomoći u oblikovanju novog prostora suradnje. Naime, opća je ocjena kako još uvijek preveliki broj poduzeća, bilo proizvodnih bilo uslužnih, uopće ne poznaje potencijale koje nude digitalne tehnologije i ICT sektor.

Stoga će se u Osijeku danas ponuditi pregled mjera i aktivnosti razvoja ovog sektora usvojenih novom “Industrijskom strategijom”.

Konferenciju će otvoriti Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, a njegovi najbliži suradnici, pomoćnici Vedran Kružić i Tomislav Radoš predstavit će Industrijsku strategiju Republike Hrvatske 2014. – 2020.

- Ovo okupljanje je početak implementacije 'Industrijske strategije' kojom je upravo ICT sektor prepoznat kao horizontalna industrija koja ima snagu svojim tehnološkim rješenjima jačati konkurentnost svih drugih sektora - najavljuju priređivači summita.

Ovdje će biti govora o izazovima korištenja ICT rješenja čije uvođenje u poslovne procese stvara preduvjete za rast organizacije, traženje potpuno novih poslovnih modela i korisničkih tržišta. Summit je, organizacijski, podijeljen na dva dijela, uvodni je onaj na kojemu će se predstaviti Strategija i prednosti informatičkog sektora, u onom drugom će se kroz nekoliko panela razgovarati o prijenosu tehnologije i informatičkih rješenja u poslovne procese, posebice u prehrambeno-prerađivačkoj industriji, razvoju kontinentalnog turizma i drvno-prerađivačkoj industriji. Organizatori naglašavaju kako je sudjelovanje na ovom summitu besplatno, no ipak mole za pretprijavu preko digitalnog obrasca dostupnog na www.digitalnahrvatska.org. ICT summit održavat će se u hotelu Osijek s početkom u 10 sati. Partner u realizaciji ovog događaja je i Grad Osijek.

Dario KUŠTRO

Sudjelovanje je na ovom summitu besplatno, no organizatori ipak mole za pretprijavu na www.digitalnahrvatska.org.

Možda ste propustili...

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

Najčitanije iz rubrike