Osijek
GRADNJA SJEVERNOG KOLEKTORA

Vodovod: Radove na Promenadi ćemo završiti do 1. ožujka
Objavljeno 27. studenog, 2014.

Unatoč zahlađenju proteklih dana, brojni šetači, trkači i biciklisti razočarani su što više ne mogu proći možda i najatraktivnijim dijelom Promenade, onim na potezu od spomenika Pablu Picassu, popularnom "Žapcu", i hotela Osijek.

Razlog su radovi koje najveća gradska tvrtka Vodovod Osijek provodi u sklopu velikog projekta "Osijek", odnosno na gradnji sjevernog kolektora. "Tim se dijelom više ne može prolaziti, osim gornjim dijelom, što mi je jako žao jer mi je to najdraži dio za šetanje. Strpjet ću se tijekom zime, ali nadam se da će investitori i izvođači ispuniti obećanje i završiti ovaj dio do proljeća", kazao je jedan stariji Osječanin. Ivan Jukić, predsjednik Uprave Vodovoda, uvjerava da nema bojazni.

"Sjeverni kolektor se gradi uz rijeku Dravu i podijeljen je na devet dionica, počevši od nekadašnje Bijele lađe pa sve do lokacije u Nemetinu, gdje će biti sagrađen uređaj za pročišćavanje voda, ukupne duljine od otprilike četiri i pol kilometra. Jedna od dionica sjevernog kolektora je i dionica 9, koja počinje kod, za Osječane poznate lokacije, Bijele lađe i završava kod spomenika Picassu. Na toj su dionici radovi započeti i dosta dobro prate određenu dinamiku. Vjerujemo da će cijela dionica biti završena do 1. ožujka 2015. godine. Zbog toga očekujemo da naši sugrađani neće biti uskraćeni za uživanje u prvim proljetnim danima na tom dijelu Promenade", naglasio je Jukić. T. Levak

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike