Osijek
OPREZA NIKADA DOSTA

Na tržnici Arizona prodaju lažnu prvu pomoć hrvatskog proizvođača
Objavljeno 27. studenog, 2014.

Naša sugrađanka doživjela je u susjednoj Bosni i Hercegovinu frustraciju koju je poželjela podijeliti s našim čitateljima.

Ona i njezina obitelj odlučili su otići u susjednu zemlju kako bi se počastili ćevapima. Na povratku su obišli nekada čuvenu i posjećivanu tržnicu Arizona, nedaleko od Brčkog. Prolazeći pokraj trgovine s autodijelovima, za oko im je zapala kutija prve pomoći. Bila je upravo onakva kakva im je trebala, a i cijena je bila više nego povoljna, otprilike dvadesetak kuna. Kao prozvođač naveden je Interplast iz Belišća, a na kutiji, zapakiranoj u najlon, velikim slovima je navedeno kako je njezin sadržaj u skladu s hrvatskom normom HRN-1112, koju i propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Prošlo je mjeseca dana od kupnje. Naša sugovornica otvorila je kutiju, i onda je uslijedio šok. Umjesto hanzaplasta dočekala ju je prazna kutija, a nakon pregleda sadržaja kutije prve pomoći naša sugrađanka je otkrila kako je prevarena na krajnje bizaran način. Naime, u ambalaži u kojoj je trebao biti prvi zavoj, nalazila se nekakva prljava spužva, a umjesto sterilne komprese obična papirnata maramica. Dakle, netko je u kutiju hrvatskog prozvođača nakrcao gomile smeća, kamufliranog u ambalažu proizvođača sanitetskog materijala i iz susjedne Srbije (Mediteks Stepanovićevo, Niva Novi Sad, Vinča Laboratorija Gama, Deus Niš), djelomice tiskane i na ćirilici.

Bez obzira na to što je riječ o kupnji na krajnje sumnjivom mjestu, ozloglašenoj tržnici Arizona, poznatoj kao mjesto na kome se masovno prodaje krivotvorena roba, riječ je o gruboj prijevari hrvatskih kupaca.

Draško CELING
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana