Regija
AKCIJA MLADIH VELIKOGORIČANA

Prodajom narukvica prikupili 56.000 kuna za poplavljene učenike
Objavljeno 26. studenog, 2014.

GUNJA/VELIKA GORICA - Članovi kreativno-karitativne radionice župe Navještenja BDM, pod vodstvom vjeroučiteljice Tihane Opetuk Živković, tijekom ljeta i jeseni izradili su oko 6000 narukvica koje su prodavali za pomoć djeci poplavljenih mjesta. Prikupljeno je 56.000 kuna, a više od 300 paketa dostavljeno je učenicima u Gunji i Rajevom Selu. Sve je počelo početnim kapitalom koji im je dao župnik Norbert Ivan Koprivec kojim su kupili perlice.

- Dio narukvica prodali smo da bismo kupili još materijala i nastavili raditi narukvice. Uskoro su se uključili i roditelji koji su prodavali narukvice na poslu, dosta župa zagrebačke nadbiskupije te OŠ Eugena Kvaternika, Gimnazija Velika Gorica, OŠ Julija Kempfa iz Požege i Prva katolička osnovna škola u Zagrebu, kaže vjeroučiteljica. U prodaji su se organizirali i volonteri iz 17 župa gdje su se prodavale narukvice. Priključila su se i djeca koja su narukvice izrađivala i prodavala ispred obiteljskih kuća, ispred crkvi u Velikoj Gorici, ali i na moru tijekom ljetnih praznika. Kako bi iz prve ruke saznali što je najpotrebnije učenicima u Gunji i Rajevom Selu, stupili su u kontakt s ravnateljem škole u Gunji i tamošnjom vjeroučiteljicom, a potom su se uputili u Gunju i podijelili pakete. Početkom prosinca akcija se nastavlja i priprema se novi posjet.

- Još je nešto novca ostalo i namjeravamo ih obradovati poklonima za svetog Nikolu i za Božić i možda konkretnije pomoći desetak najugroženijih obitelji. Iz tog razloga narukvice se ponovno prodaju i to u župama u kojima još nismo bili - kaže vjeroučiteljica. Zahvaljuje svima koji su odvojili simboličan iznos za kupnju narukvica i tako pomogli akciju koja je razveselila djecu u Gunji i Rajevom Selu.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike