Regija
NA ĐAKOVAČKOM GRADSKOM VIJEĆU DANAS ODLUKA O SPAJANJU TVRTKI

Spajanjem Cita i Poduzetničkog centra do racionalizacije i veće efikasnosti?
Objavljeno 27. studenog, 2014.

ĐAKOVO – Gradsko vijeće Grada Đakova danas će na svojoj 13. sjednici Gradskog vijeća, uz već najavljene točke prijedloga rebalansa proračuna za ovu i prijedloga proračuna za sljedeću godinu, raspravljati i o donošenju odluke o pripajanju gradskih poduzeća – Cito d.o.o. i Poduzetničkog centra d.o.o. Ovakav potez, kaže gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, provodi se radi racionalizacije poslovanja i bolje efikasnosti oba trgovačka društva kojima je osnivač Grad Đakovo.

- Ne samo radi bolje efikasnosti Cita nego isto tako i Poduzetničkog centra, prijedlog je da se te dvije tvrtke spoje u jedinstvenu koja ima svoje računovodstvo, zaposlenike, u čemu se i ogleda smisao racionalizacije poslovanja. Dakle jedna tvrtka će imati jednog direktora. Natječaj za direktora Poduzetničkog centra sam poništio i bit će nakon pripajanja otvoren novi - pojašnjava Vinković.

Tvrtka Cito do sada se bavila knjigovodstvom, brinuli su se za gradsku dvoranu, zgrade, odnosno nekretnine u vlasništvu Grada Đakova.

- Ta tvrtka je bila zamišljena na način da obavlja knjigovodstvene poslove za sve općine Đakovštine, međutim to su prihvatile tek neke, dok većina općina ima svoje vlastite zaposlenike - pojašnjava Vinković.

Ako se na današnjoj sjednici donese odluka o pripajanju, nova tvrtka nosit će naziv Poduzetnički centar Cito d.o.o. Ona će, kaže Vinković, imati jedinstvenu proširenu djelatnost.

Inače, kada se govori o ostalim točkama dnevnog reda, valja napomenuti kako je rebalansom ovogodišnjeg proračuna predviđeno smanjenje plana sa 65 na 51,5 milijuna kuna, dok se za 2015. godinu planira proračun u iznosu 59,8 milijuna kuna. Na dnevnom redu je i izvješće o stanju sustava zaštite i spašavanja na području Grada u ovoj godini te izvješće Organizacijskog odbora o izvršenju programa i financijskog plana 48. Đakovačkih vezova. Raspravljat će se i o zajedničkom financiranju programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.M.Muškić

Prijedlog je da se spoje u jedinstvenu tvrtku koja ima svoje računovodstvo, zaposlenike, u čemu se i ogleda smisao racionalizacije

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike