Sport
JAKOV PULJIĆ

Nije lako “živjeti” u Genscherovoj 10,
ali Puljić ne želi iz Cibalije
Objavljeno 26. studenog, 2014.

Do kraja polusezone u Drugoj HNL je ostalo još jedno kolo, ali Cibalia je već završila prvi dio sezone. U posljednjoj dionici ove godine trebala je igrati s Pomorcem, ali kako su oni odustali od natjecanja Vinkovčani već mogu na zimski odmor.

Puno toga se događalo u Vinkovcima u prvom dijelu sezone. Uprava nikako ne može pohvatati konce i namaknuti novac, igrački kadar je mršav, bilo je puno problema s ozljedama pa trener nije imao dovoljno grača ni da napuni zapisnik... Bilo je i promjena na klupi, a ono što se u Cibaliji najrjeđe viđa i događa su - isplatne liste. Igrači po pet mjeseci ne dobiju plaću i zato nije lako “živjeti” na vinkovačkoj adresi - Hansa Dietricha Genschera 10.

No unatoč svim poteškoćama, igrači pokušavaju pronaći motiv i poput pravih profesionalaca odraditi ono što se od njih očekuje. Dobro igrati i pobjeđivati. Cibalia je pri vrhu tablice (3.), a u posljednjem kolu protiv Dugopolja (2:0) je odradila odličnu utakmicu u kojoj je junak bio Jakov Puljić koji je zabio oba pogotka za Vinkovčane. Puljić je ujedno i prvi “topnik” vinkovačkog drugoligaša.

- Na oproštaju od prvog dijela sezone odigrali smo i svoju najbolju utakmicu. Suparniku nismo dali ni najmanju šansu, nisu nam napravili nikakav problem i zadovoljan sam što smo se upravo na ovakav način završili polusezonu i oprostili se od naših navijača - kazao je Puljić.

Cibalia je uzela nova tri boda i ostala među vodećim klubovima lige, a Puljić se s dva pogotka potvrdio kao najbolji strijelac Vinkovčana.

- Nikad ne razmišljam hoću li zabiti, bitno je samo da momčad pobijedi. Usredotočili smo se na pobjedu nad Dugopoljem, a na kraju se i meni posrećilo. Naravno, za pogotke su zaslužni i moji suigrači - dodaje Puljić i kaže kako je zadovoljan prvim dijelom sezone.

- Kada podvučem crtu, prezadovoljan sam polusezonom, zadovoljan i zbog kluba i sebe. S obzirom na sve što se događa, ovo uopće nije loše.

Puljić je s devet golova treći strijelac Druge HNL, ispred njega su samo Ilija Nestorovski (14) iz zaprešićkog Intera te Tomislav Kiš (12) iz Gorice.

- Na početku sezone obojica su dosta pobjegla, ali ja sam počeo zabijati i sada to izgleda i dostižno. No ne zamaram se time, meni je važnije kako će cijela momčad izgledati i s kojim će uspjehom Cibalija igrati. Pogoci će već doći...

Zbog dobrih igara i efikasnosti Puljić se našao na meti menadžera, a ponuda navodno ne nedostaje.

- Ponuda ima, ali iskreno ne razmišljam puno o njima. Ugovor me veže s Cibalijom do ljeta 2016. i ja sam igrač Cibalije. Ako nešto iskrsne i klub bude želio taj transfer bit će super, ako ne, opet dobro. Meni je u Cibaliji dobro, što se vjerojatno vidi i na terenu i vjerujte drago mi je što sam ovdje. Hvala Bogu na zdravlju i neka samo tako ostane, a za sve ostalo ima vremena - zaključio je prvi strijelac vinkovačkog drugoligaša. A. Grgić

9

pogodaka zabio je Puljić ove sezone te je treći strijelac Druge HNL

Jakov Puljić

napadač Cibalije

Ponuda za odlazak ima, ali iskreno ne razmišljam puno o njima. Meni je u Cibaliji dobro, što se vjerojatno vidi i na mojim igrama

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike