Regija
NATJEČAJ “I DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE”

Klement: Djeca nas
mogu učiti kako se radovati
Objavljeno 25. studenog, 2014.

SLATINA – U Osnovnoj školi Josipa Kozarca održana je završna smotra učeničkih radova prijavljenih na natječaj “I dok je srca, bit će i Kroacije”, koji Matica hrvatska Ogranak Slatina, u suradnji s tom školom provodi već šestu godinu zaredom. Okupljene učenike i njihove mentore iz šest škola u istočnom dijelu Virovitičko-podravske županije pozdravili su ravnateljica škole domaćina Ksenija Vujanović Juras, ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak, predsjednik Matice hrvatske Ogranak Slatina Dragan Klement i dopredsjednica Ogranka Zorica Varga.

Premda se natječaj provodi pod nazivom koji bi mogao sugerirati zadanu temu, Klement je pojasnio da su učenici mogli sami odabrati o čemu će pisati i dodao: “Drago nam je što se sve veći broj učenika uključuje, jer Matica hrvatska Ogranak Slatina, a to je zadatak i Matice hrvatske kao institucije, želi promovirati radove pisane na hrvatskom jeziku bez uporabe stranih riječi. Znamo da se one ponekad ne mogu izbjeći, ali u prigodama poput ovog natječaja, to se može postići.”

“Posebno mi je drago čuti veselje, radost učeničku što žive u našoj Slatini, u našoj Slavoniji. I mi odrasli morali bismo malo više slušati tu djecu i malo manje rogoboriti, bez obzira na sve, a više imati radosti kakvu su djeca iskazala u radovima”, dodao je Klem.

Prema odabiru posebnog povjerenstva, nagrađeno je šest učeničkih radova iz šest škola. Njihovi autori su Marija Carmela Dakić iz OŠ Mikleuš, Emanuela Molnar iz OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica, Matea Krsnik iz OŠ A. G. Matoša Čačinci, Irena Marušić iz OŠ V. Nazora Nova Bukovica, Filip Grahovac iz OŠ E. Kumičića Slatina i Tea Tomić iz OŠ J. Kozarca Slatina. Kao nagradu za sudjelovanje u natječaju učenici su dobili knjige u izdanju Matice hrvatske. P. Žarković

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike