Novosti
ISTRAGA PROTIV BIVŠEG DEKANA

Bojanić uzeo novac za predavanja na Pravu koja su umjesto njega održali asistenti?
Objavljeno 25. studenog, 2014.

Vezani članci

VIDOŠEVIĆ PODIJELIO U TRI GODINE TRI MILIJUNA HONORARA

Klasiček i Dekanić primali od HGK šesteroznamenkaste honorare

Protiv Igora Bojanića (52), bivšeg dekana Pravnog fakulteta u Osijeku, pokrenuta je nova istraga. Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o pokretanju istrage zbog sumnje na zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Odvjetništvo ga sumnjiči da je od listopada 2009. do kraja lipnja ove godine kao izvanredni i redoviti profesor, dekan fakulteta u Osijeku te voditelj jedne katedre od asistenata na toj katedri tražio da održavaju predavanja a da popisne liste studenata nazočnih tim predavanjima predaju njemu, što su oni i učinili. Nakon toga je u evidenciji o održanoj nastavi takve liste s predavanja pripisivao sebi, a službi financija nalagao isplate naknada za održana predavanja u svoju korist iako ih nije održao on, nego asistenti. Time si je, sumnja se, pribavio imovinsku korist od najmanje 104.800 kuna.

Bjelovarsko odvjetništvo Bojanića sumnjiči i da je od listopada 2011. do veljače 2012. kao dekan Pravnog fakulteta, ovlašten za ovjeravanje putnih naloga i davanja naloga za isplatu naknada za službena putovanja, u putnim nalozima lažno naveo da je obavio službena putovanja u Zagreb iako u stvarnosti nije putovao. Takve je naloge ovjeravao svojim potpisom i naložio računovodstvu isplatu, čime si je pribavio korist od najmanje 1900 kuna.

Igor Bojanić se prije samo nekoliko dana nagodio s Uskokom zbog kupoprodaje ispita na osječkom Pravnom fakultetu i dobio kaznu zatvora od godinu dana, zamijenjenu radom za opće dobro od 730 sati.S.Lacić

Bivšeg dekana sumnjiči se i da je uzeo novac za službena putovanja na kojima nije bio

Možda ste propustili...