Osijek
SKAUTSKI ODRED NAKON 20 GODINA STANKE

Mladi čepinski izviđači dali si ime - Suncokret
Objavljeno 24. studenog, 2014.
Izviđači su dobili potporu čelništva Općine i već organizirali prvu akciju

Čepin ponovno ima izviđački odred. Skupina volontera entuzijasta na čelu sa starješinom Ivicom Bekom, načelnikom Robertom Komljenovićem i vođom patrole Petrom Andačićem prihvatila se nimalo lakog zadatka da, nakon više od dvadeset godina stanke, osnuje izviđački odred i osiguraju uvjete za njegovo kontinuirano djelovanje.

Inicijativu je pokrenuo Savez izviđača Osječko-baranjske županije uz potporu čelnika općine Čepin i načelnika Dražena Tonkovca. Inicijativa je, kaže tajnik Savez izviđača Osječko-baranjske županije Zorislav Babić, naišla na plodno tlo pa su, uz programsku potporu iskusnih izviđača iz udruge Slavonski hrast iz Osijeka, organizirali već i prvu aktivnost za djecu i mladež, koji su izrazili želju za uključivanje u programske aktivnosti izviđačkog pokreta. Tijekom provođenja aktivnosti buduće izviđače posjetio je i načelnik općine Dražen Tonkovac koji je tom prigodom, prisjećajući se i svojih izviđačkih iskustava, izrazio zadovoljstvo ovom inicijativom koju će Općina nastojati i dalje podržavati.

- Unatoč nimalo obećavajućim vremenskim prilikama, okupilo se više od četrdeset budućih članova koji su, zajedno s izviđačima Slavonskog hrasta, predvođeni instruktorom Zdenkom Popovićem, imali prigodu u prirodnom šumskom okruženju upoznati se s dijelom zanimljivih sadržaja koji ih očekuju nakon što izviđački odred u Čepinu i službeno započne djelovati. Čepinski izviđači odmah su dobili potporu i Lovačkog društva Čepin koje im je omogućilo korištenje lovačkog doma gdje su budući izviđači proveli ugodan dan. Za odličan topli obrok iz kotlića pobrinuli su se i članovi logističkog tima - Milica Krasnić-Jošnik, Darko Komljenović i Jordan Kukavica. Ovakav početak aktivnosti potvrđuje da je inicijativa za formiranje udruge općeprihvaćena, kaže Babić.

Cjelodnevno druženje čepinskih izviđača iskorišteno je i za razradu plana aktivnosti koje slijede, u kojima će središnje mjesto zauzeti sudjelovanje u projektu Betlehemsko svjetlo, koji županijski savez izviđača tradicionalno provodi svake godine uoči Božića.

Darko PEJIĆ
NEKAD DJELOVALA DVA IZVIĐAČKA ODREDA

Osnivačku skupštinu udruge koja bi trebala nositi naziv Suncokret, mladi čepinski izviđači planiraju održati do kraja siječnja. “Inače na području sadašnje općine Čepin postoji duga tradicija provođenja izviđačkih-skautskih aktivnosti. Prvi počeci zabilježeni su još 1956. godine, a koliki je interes za izviđački program postojao među djecom i mladima potvrđuje podatak da su, pred kraj osamdesetih godina prošlog stoljeća, u Čepinu djelovala dva izviđačka odreda s više od 300 članova”, kaže Babić.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike