Osijek
MUKE S NJEMAČKO-OSJEČKOM ADRESOM

Problem kod zubara: Računalni program “traži” EU zdravstvenu iskaznicu i putovnicu
Objavljeno 25. studenog, 2014.

Više neugodno iznenađen no ljutit, u našu redakciju došao je nakon posjeta zubaru Anđelko Antinac, Osječanin koji pola godine provodi u Kölnu, u Njemačkoj, a pola u Mostarskoj ulici, u Osijeku. Upravo zato što mu je ta adresa navedena i kao mjesto prebivališta na njegovoj osobnoj iskaznici, nije mogao vjerovati kad ga je stomatologinja Ladislava Zec u osječkom Domu zdravlja odbila, rekavši mu da mu ne može ispostaviti račun, jer nema putovnicu!

- Rekla mi je da bi mi pomoću putovnice mogla ispostaviti račun, a ovako ne može. Imam njemačku zdravstvenu iskaznicu i osobnu iskaznicu iz PU osječko-baranjske. Ovakav pristup hrvatskog zdravstvenog sustava nije u redu. Što bi bilo da sam pao u nesvijest na ulici, vjerojatno bi prvo tražili putovnicu, a onda mi pomogli - pita se Antinac, koji se potom obratio privatnom stomatologu, no naglašava da je bio spreman platiti stomatološku uslugu u Domu zdravlja, no u šali kaže da ni novac nije pomogao.

Da je doista tako potvrdila nam je osobno stomatologinja Zec, rekavši da joj je ovo bio prvi takav slučaj. Kaže kako joj računalni program ne dopušta unos drugog dokumenta izuzev putovnice i europske zdravstvene iskaznice. Prema riječima voditeljice stomatologije, dr. Tajane Topalović, pacijent je mogao dobiti uslugu u dežurnoj ambulanti (kada ona radi) jer tamo nema navedenog programa i ondje liječnici pacijente upisuju u posebnu, tzv. knjigu prolaznika.

- Točno je da je program takav i podržava upis samo ta dva dokumenta. Samo dežurstvo nema program i ondje je dotična osoba mogla obaviti uslugu bez obzira na to što navedene dokumente nije imala - rekla je dr. Topalović.M.Mihelić

Pacijent uslugu ipak može dobiti u dežurnoj ambulanti

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike