Osijek
VELIKO SRCE ZA MALE LJUDE - 2014

Caritas u Pučkoj kuhinji priprema
220 obroka dnevno, a potrebe rastu
Objavljeno 24. studenog, 2014.

I ove godine Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, regije Osijek, organizira projekt “Veliko srce za male ljude - 2014”, a u svrhu ublažavanja stanja najugroženije populacije te omogućavanja djelovanja Pučke kuhinje i Centra za beskućnike.

Prema riječima vlč. Ivice Rebića, ravnatelja Nadbiskupijskog caritasa, ondje se trenutačno priprema 220 toplih obroka, a od toga broja 47 korisnika financira Grad Osijek.

- Pučka kuhinja ujedno priprema i dostavlja obroke i korisnicima Centra za prihvat beskućnika koji su na cjelodnevnom smještaju, no imamo potrebu za još više besplatnih obroka, što pokazuju zamolbe dugotrajno nezaposlenih mladih obitelji s djecom, umirovljenika s malim mirovinama, korisnika stalne pomoći Centra za socijalnu skrb i sl. Stoga projektom “Veliko srce za male ljude” nastojimo ublažiti sveopću ekonomsku i socijalnu krizu te animirati i potaknuti župne Caritase u zajedničku akciju prikupljanja materijalnih i financijskih sredstava za područje cijele osječke regije - rekao je vlč. Rebić.M.Mihelić

POZIV DONATORIMA
Potrebne namirnice i higijenske potrepštine

U cilju dovršenja projekta uvođenja HACCAP-a u Pučkoj kuhinji, a u skladu s novim Zakonom o hrani, prioritet je, kažu u Caritasu, kupovina plinske nagibne tave, čija je cijena oko 40.000 kuna. Caritas će za sredstva lobirati kroz projekte. Tijekom prosinca pozivaju sve donatore, stalne i privremene na prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština te prijevoz do Pučke kuhinje. Novčane donacije moguće je uplatiti na blagajni Caritasa u Strossmayerovoj 58, od 8 do 16 sati, odnosno na brojeve računa: HR532340009-1100158725 (PBZ) ili na HR902500009-1102039593 (Hypo Alpe Adria Bank).

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana