Regija
SIMPLY THE BEST

Nagrada slavonskobrodskom Muzeju tambure
Objavljeno 25. studenog, 2014.

Vezani članci

DOBITNICI NAGRADE SIMPLY THE BEST U POŽEŠKOJ ŽUPANIJI

Nagrađena dva zanimljiva projekta - Kukuruzni labirint i Muzej u loncu

SLAVONSKI BROD - Godišnja nagrada Simply the best, u kategoriji „stalnih tematsko-izložbenih cjelina i postava“ dodijeljena je slavonskobrodskom Muzeju tambure, jedinom muzeju posvećenom tamburi u svijetu.

- Na nagradu smo itekako ponosni, a nakon brojki po kojima je samo u prvoj godini muzej posjetilo više od pet tisuća posjetitelja dobili smo i potvrdu od struke - kazao je predsjednik Brodske udruge tamburaša Krešimir Dokuzović, vjerujući obećanjima kako će u doglednoj budućnosti Muzej dobiti veći, primjereniji prostor gdje će biti izloženi instrumenti i materijali koji zbog sada ograničenog prostora i djelomične vlage nisu dobili svoje mjesto u postavu. Gradonačelnik Mirko Duspara kaže kako su obavljeni razgovori s resornim ministrom Darkom Lorencinom.

- Kandidirali smo novu lokaciju u zapadnom kavaliru Tvrđave, nastavku Galerije Ružić. Za projekt novog Muzeja tambure, čija je vrijednost procijenjena na 10 milijuna kuna, dokumentacija je u izradi, a već iduće godine moglo bi se krenuti s radovima - rekao je Duspara

Proteklih godina Slavonski Brod je primio niz priznanja – za najuređeniju ulicu, benzinsku postaju, za najbolji itinerer – Živuća povijest baruna Trenka u Tvrđavi, najuređeniji Turističko-informativni centar u Tvrđavi…, a više puta je nagrađivan u kategoriji najuređenijeg grada kontinentalne Hrvatske, najljepšeg trga, te dvije prestižne nagrade HGK za napredak i kvalitetu turističke ponude.(M.R.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike