Regija
DOBITNICI NAGRADE SIMPLY THE BEST U POŽEŠKOJ ŽUPANIJI

Nagrađena dva zanimljiva projekta - Kukuruzni labirint i Muzej u loncu
Objavljeno 25. studenog, 2014.

Vezani članci

SIMPLY THE BEST

Nagrada slavonskobrodskom Muzeju tambure

POŽEGA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su ove godine dvije nagrade Simply the best 2014. godine za dva projekta koji su nominirani od Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Nagrade su dodijeljene za kreativan razvoj turističkih proizvoda te oblikovanje i unapređivanje sadržaja turističke ponude, a dobili su ih projekt Muzej u loncu i Kukuruzni labirint OPG Štefice Pilaš iz Viškovaca.

Dobitnicima je čestitao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ističući da spoj tradicije i modernog načina života pokazuje da može biti uspješan.

– Naša županija ima što pokazati, kroz Muzej u loncu pokazala je kako su naši stari živjeli, a na taj način naše krajeve promovira diljem cijelog svijeta. Obitelj Pilaš s kukuruznim labirintom pokazala je da inovativnost i razmišljanje kako drugačije pristupiti turizmu i u dobroj vjeri i igri može napraviti dobar projekt. Dokaz je to da mladi ljudi imaju puno ideja i da svojim radom razvijaju svoje, ali i ukupno gospodarstvo.

Iako tek od ove godine osnovana, TZ grada Pleternice prijavila se projektom i osvojila nagradu.

- Izuzetno smo ponosni na projekt OPG Pilaš, koji su razvili ideju kukuruznog labirinta, a s obzirom na to da smo prvi u tome u cijeloj Hrvatskoj, pokazali smo da se kroz takav inovativni projekt i na poljoprivrednom gospodarstvu može iznaći i dodatni izvor turističkih prihoda - poručili su iz TZ Pleternice.

Predstavnik obitelji Pilaš, i sam iznenađen ovom nagradom, istaknuo je da im prve godine nije bio primaran financijski prihod, no da su potaknuti i time odlučili sljedeće godine povećati površine kukuruza za potrebe labirinta, te svakako od toga napraviti još veću turističku priču. Potaknuti projektom Muzeja u loncu, požeška TZ je već odradila i jednu gastroturističku turu.

- Uz klasični obilazak grada Požege ponudili smo i našim turističkim objektima tu priču jela iz lonca, tako da naši gosti mogu u nekim restoranima naručiti dio tih starih jela. Za sljedeću godinu očekujemo još novih priča Muzeja u loncu – istaknula je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege.(AGM Kruna)

Iako tek od ove godine osnovana, TZ grada Pleternice prijavila se s projektom i osvojila nagradu

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike