Regija
ZLATNI PIR BRAČNOG PARA WALLER

Dragutin je i danas član KUD-a, a Hermina je unukama izradila nošnju
Objavljeno 25. studenog, 2014.

VINKOVCI - Hermina i Dragutin Waller iz Vinkovaca proslavili su 50 godina zajedničkog života. Iako su se znali odmalena, jer su živjeli u istom selu, u Nijemcima, i istog su godišta, ljubavna iskra planula je u 25. godini. Vjenčali su se u crkvi sv. Katarine u Nijemcima i otada su nerazdvojni. Jedno vrijeme živjeli su u svom rodnom selu, a nakon toga životni put odveo ih je u Njemačku, gdje su radili pet godina i štedjeli za kuću, koju su na kraju i kupili u Vinkovcima. Dragutin, po zanimanju pekar, radni je vijek proveo u Gradskoj pekari Vinkovci, a Hermina je preuzela brigu o kućanstvu i kćerki Aniti.

Posebno veselje u život donijele su im dvije unuke, Mihaela i Valentina. Mihaela je profesorica hrvatskog jezika, udana je, pa s nestrpljenjem očekuju praunučad, a Valentina je studentica Pravnog fakulteta u Osijeku i košarkašica Košarkaškog kluba Vinkovci.

Nakon Dragutinova odlaska u mirovinu, kada se nadao da će uživati u plodovima svoga rada, dogodio se Domovinski rat. U ratu je ranjen od krhotine granate i od tada je invalid - smanjena mu funkcija desne ruke. Ali unatoč svemu nije izgubio vedrinu i uvijek je spreman na šalu. Smisao je pronašao u plesanju i pjevanju u KUD-u “Etnogolubica” Vinkovci, čiji je aktivni član i danas, iako je 75-godišnjak. Hermina se posvetila ručnom radu i zlatovezu te s ponosom ističe kako je svojim unukama izradila narodnu nošnju.

Za Herminu i Dragutina prijatelji ističu kako su iznimno vitalni unatoč podoodmakloj dobi te su uvijek spremni pomoći na bilo koji način.

Proslavu zlatnog pira organizirala im je kći, a slavili su u veselom ozračju u krugu najuže obitelji. Mario Kokaj

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike