Osijek
UZ DOGOVARANJE NOVIH PUTNIČKIH LETOVA ZRAČNA LUKA OSIJEK IMA I DRUGE PLANOVE

Marinić: Imamo pisma namjere za gradnju aviohangara, pilotsku školu i charter cargo
Objavljeno 24. studenog, 2014.

Uz planirano uvođenje novih putničkih linija, većinom za inozemstvo, uprava Zračne luke Osijek posljednjih je tjedana vrlo aktivna na dovođenju i realizaciji još nekoliko velikih projekata.

- Pored ovih postojećih linija u ljetnoj sezoni za London, Split, Dubrovnik i Rijeku te tijekom cijele godine za Zagreb, naravno da se radi i na novima, i to njemačkim destinacijama. To su, podsjećam, svakako München i Frankfurt, koji su nam apsolutno pioritet. Osim tih destinacija interesantni su nam i Beč i Zürich, nešto ćemo zasigurno uspjeti realizirati. Te relacije su osmišljene prema tržišnim potrebama - podsjeća Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek. Međutim, dodaje, ne žele se zaustaviti na putničkim letovima. Zbog toga su ove godine krenuli i u obnovu aerodromske zgrade, u koju se nije ulagalo od njezinog otvaranja početkom 80-ih godina prošloga stoljeća, a aktivno rade na još nekoliko paralelnih programa.

- U ovom trenutku postoji nekoliko pisama namjere za neki od oblika ulaganja u zračnoj luci. Posrijedi su konkretno gradnja aviohangara i pokretanje pilotske škole, a vjerujem da ćemo uskoro moći iznijeti i detalje. Uz to, do kraja godine bit će možda nekih ad hoc charter cargo prijevoza. Radimo i na tome da trajno dovedemo jednu cargo kompaniju i napravimo ovdje jednu zrakoplovnu bazu. To nije jednostavno, ne ide ništa preko noći, ali vjerujem da ćemo svakako uspjeti, u 2015., ili u 2016. godini - najavljuje Marinić. T. Levak

Prioriteti su otvaranje linija za München, Frankfurt, Beč i Zürich

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike