Osijek
PROJEKT POBOLJŠANJA OPĆEG GOSPODARSKOG STANJA U BARANJSKOJ OPĆINI BILJE

Oživljava Poslovna zona “Sjever”
Objavljeno 24. studenog, 2014.

Općina Bilje pokreće projekt koji bi u konačnici trebao rezultirati poboljšanjem općeg gospodarskog stanja u toj Osijeku najbližoj baranjskoj općini. Naime, na izlazu iz Bilja prema Mecama i Dardi Poslovna zona neće više dijeliti tugaljivu sliku općeg hrvatskog gospodarstva.

Zapravo, nova općinska uprava najavila je u četverogodišnjoj strategiji razvoja da će dati naglasak na poljoprivrednu proizvodnju i razvoj turističke djelatnosti, dvije vodeće gospodarske grane na području općine Bilje koje donose najviše prihoda i u kojima se najviše ljudi bavi tim poslovima, a sljedeći korak u razvoju, kaže načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, jest oživljavanje Poslovne zone “Sjever” Bilje.

- Želimo dokazati da se može drugačije i da se mogu stvarati dodatne vrijednosti i otvarati nova radna mjesta, a tome u prilog svjedoči to što sam prije nekoliko dana potpisao ugovor s tvrtkom Ricardo, koja je poslala pismo namjere i kupila parcelu od nekih jedanaest tisuća četvornih metara i pripremila dokumentaciju za gradnju nove moderne stanice za tehnički pregled s popratnim sadržajima poput trgovine s rezervnim dijelovima. Prema njihovom poslovnom planu koji su nam dostavili, planiraju zaposliti dvadesetak ljudi. Sretan sam i izuzetno zadovoljan što će u toj tvrtki neki naći svoj posao i kruh. Poznati su i rokovi, njima se, kao i nama, žuri, jer nas raduje svako ulaganje. Stoga smo brzo našli zajednički jezik i brzo se dogovorili – priča Cickaj.

Biljski načelnik dodaje kako je u razgovoru s investitorom doznao da je njihov rok završetka kraj sljedeće godine. «S tim da će, uvjeravaju me, ako im vremenski uvjeti dopuste, već ove godine početi raditi jer su se pripremili. Tako bi možda i sam dan završetka možda bio i ranije”, kaže Cickaj, pojašnjavajući vedru vijest za razvoj gospodarstva i za one koji željno očekuju posao u tom novom objektu. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike