Osijek
TUŽNO I BOLNO SJEĆANJE

Laslovčani odali počast poginulima u obrani sela
Objavljeno 23. studenog, 2014.

Mještani Laslova prisjećaju se dva dana (nedjelja i ponedjeljak) tragedije koja je zadesila njihovo mjesto ratne 1991. godine. U povodu dvadeset i treće godišnjice tužnog i bolnog sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu te sjećanja na privremenu okupaciju Laslova koje su branili 152 dana, jučer je delegacija Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Kluba Laslovo, obišla počivališta poginulih branitelja Laslova i položila cvijeće i zapalila svijeće na osječkim grobljima: Centralno i grobnicu neidentificiranih, Anino, Novogradsko, retfalačko vojno groblje i Groblje mađarska Retfala, a posjetili su i mjesna groblja u Čepinskim Martincima i Ernestinovu.

U sklopu obilježavanja pod nazivom “Tužno i bolno sjećanje Laslovo 26. lipnja 1991. - 24. studenoga 2014.”, jučer poslijepodne delegacije su odale počast u Parku hrvatskih branitelja, gdje je zapaljeno 48 lampiona.

Obilježavanje godišnjice nastavlja se, kaže Stjepan Deže, predsjednik laslovačkog UDVDR-a, i danas (ponedjeljak), u 10 sati, kada će mještani Laslova i laslovački UDVDR na počivalištima poginulih hrvatskih branitelja i civila Laslova položiti vijence i zapaliti svijeeć na mjesnom groblju i kod spomen-ploče kod Sportskog centra Pobjede. U 12 sati u Parku hrvatskih branitelja kod spomen-obilježja bit će zapaljene svijeće i položeni vijenci, a učenici Osnovne škole Laslovo održat će prigodan program te će biti izmoljena molitva za sve poginule, umrle i nestale branitelje i civile Laslova. Nakon toga moći će se razgledati prigodna izložba u laslovačkom domu kulture.

D. Pejić

48

lampiona zapaljeno je u Parku hrvatskih branitelja u Laslovu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana