Osijek
VLADO LUBINA ŽALI SE NA NELOGIČNOSTI BICIKLISTIČKIH STAZA

Biciklistička na Vukovarskoj ima
86 ivičnjaka, a ljeti nema hlada
Objavljeno 23. studenog, 2014.
Bicikl mi se svako malo razmrda pa ga moram nositi na servis, kaže

Osječanin Vlado Lubina javio se Glasu Slavonije kako bi se požalio na nelogičnosti biciklističke staze u Vukovarskoj ulici, zbog kojih mnogi plaćaju kaznu prometnim policajcima. Naime, kako se staza nalazi na sjevernoj, osunčanoj strani ulice, njemu to predstavlja problem jer ima problema sa srcem pa radije, kaže, vozi na pješačkoj stazi prekoputa, na hladovitoj strani, ali tako riskira skupe kazne.

- Znam da su mnogi nezadovoljni tom stazom koju je netko tamo očito nestručan ili priučen, projektirao. Em nema dovoljno mjesta za prolazak i pješaka i biciklista, em nama srčanim bolesnicima, kojima se preporučuje bicikliranje iz zdravstvenih razloga, ne odgovara vožnja po najvećem suncu. Da ne govorim o ivičnjacima, od Donjeg grada do središta u Županijskoj ulici ima točno, prebrojao sam 86 ivičnjaka. Znači 172 ivičnjaka treba svladati na putu do grada i pri povratku kući. Imam dva ugrađena stenta, a od prelaska i drndanja preko ivičnjaka biciklom mogli bi se, da s našalim, pomaknuti. A i bicikl mi se svako malo razmrda pa ga moram nositi na servis. Nemam skupi, nego običan bicikl pa ne mogu preskakati prepreke. Htio sam račun odnijeti u Gradsko poglavarstvo da ga podmire, jer je Grad vlasnik staza i tzv. bankina - tvrdi Lubina.

On smatra da bi trebalo naći bolje rješenje, odnosno preseliti stazu na suprotnu, hladovitiju stranu, jer kazne od 500 kuna rijetko tko može plaćati, kao on od mirovine od 1800 kuna. D. Pejić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike