Crna kronika
OPTUŽNICA PROTIV TRI OSOBE ZBOG PRIMANJA MITA

Medicinska sestra uzela 3000 eura da pacijentu “dogovori” operaciju
Objavljeno 24. studenog, 2014.

OSIJEK – Protiv više medicinske sestre R.A. (47), posrednika K.P. (28) te porezne službenice E.K. (50), USKOK je na Županijskom sudu u Osijeku podignuo optužnice zbog primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom se viša medicinska sestra Kliničkog bolničkog centra Osijek tereti da je od sredine ožujka do 22. svibnja ove godine, posredovanjem 28-godišnjaka od jedne osobe u više navrata tražila da joj zbog primanja člana njezine obitelji na liječnički pregled i operativni zahvat izvan redovne procedure, kao i za predstojeći operativni zahvat preda 3000 eura. Pacijentova obitelj na to je pristala pa je K.P. 22. svibnja preuzeo 3000 eura koje je trebao, stoji u optužnici, podijeliti s višom medicinskom sestrom.

Trećeokrivljena je 50-godišnja porezna službenica Područnog ureda Osijek, Ispostava Beli Manastir. Ona se sumnjiči da je na traženje R. A. tijekom obrade prijave poreza na dohodak za 2013. godinu, poreznu prijavu prvookrivljenice obradila i odobrila kao zakonitu, iako je znala da 47-godišnjakinja ne boravi na području od posebne državne skrbi prve skupine, pa po toj osnovi nema pravo na porezne olakšice. Na temelju neistinitih podataka 47-godišnjakinji je priznato pravo na povrat poreza na dohodak za 2013. godinu u iznosu od 5562 kune, za koliko se tereti da je oštetila hrvatski državni proračun.S.Lacić

Medicinska sestra osumnjičena je i za “muljanje” sa povratom poreza

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike