Zdravlje
NAJBOLJA METODA ZA MRŠAVLJENJE I TROŠENJE KALORIJA DOBRO JE PROVJERENO VJEŽBANJE

Za brze rezultate vježbajte kružno
Objavljeno 24. studenog, 2014.

Dani koji nam dolaze i vremenski uvjeti koji stižu tjeraju nas u zatvorene prostore. Danas svi žele brze rezultate na tijelu, workout je odavno in i sve se više ulaže u izgled i zdravlje tijela.

Najbolja metoda za mršavljenje i trošenje kalorija jest dobro provjereno vježbanje! Programa za oblikovanje tijela i trošenje kalorija ima milijun.

Danas ćemo vam predstaviti jedan izrazito popularan program koji vam nudi transformaciju tijela i kojeg vježbači obožavaju upravo zbog svoje učinkovitosti - KRUŽNI TRENING!

ŠTO JE TO KRUŽNI trening?

Maksimalan rezultat uz minimalnu potrošnju vremena.

Kružni trening zasigurno je jedan od najboljih načina da se za relativno kratko vrijeme dovedete u kondiciju. Ovaj oblik treninga praktično je primjenjiv i prilagodljiv svim našim zahtjevima.

KAKO IZGLEDA KRUŽNI TRENING?

Kružni trening izvodi se na način da svaki vježbač ima svoju vježbu koju radi između pola minute i dvije minute. Vježbe prethodno trener pokaže, a vježbe mogu biti i na slikama kod stanice. Stanice se izvode jedna iza druge u kružnom obliku u smjeru kazaljke na satu. Dakle, svaki vježbač prođe sve vježbe jer je bitno treningom izvježbati čitavo tijelo. Između vježbi rade se male pauze i odmori.

Brze izmjene i brzo izvođenje vježbi u kružnom treningu stvaraju našem tijelu specifičan pozitivan učinak i veću potrošnju masnih naslaga.

KOJI SE REKVIZITI KORISTE?

Zanimljivo kod kružnog treninga jest to da se za vrijeme samo jednog treninga animiraju sve skupine mišića, a i koriste mnogobrojni rekviziti koje imamo u dvorani! To trening čini izrazito zanimljvim i zabavnim te ga vježbači obožavaju!

1. step klupica

2. bučice

3. pijesak za noge

4. velika lopta

5. soft ball

6. kettlebell

7. uvijače

8. medicinka

9. šipka

10. ringovi

Trener treba imati veliko predznanje i iskustvo o treningu koji vodi, poznavati ljudsko tijelo, imati fakultet vezan uz to ili pak licencu. Voditelj mora prvo voljeti to što radi i posvetiti se tome. Kada se nešto radi s ljubavlju, to se osjeti.

Pravilnim odabirom slijeda vježbi na kružnom treningu, pravilnim podizanjem pulsa, rezultati su garantirani.

O učinkovitosti treninga govore rezultati vježbača. No, promjene na tijelu nikad ne stižu preko noći. Zato treba mnogo dobre motivacije i upornosti! Odvažite se i budite ustrajni, svidjet će vam se rezultati.

Martina SLIVONJA, Bacc.physioth.
ŠTO POSTIŽEMO KRUŽNIM TRENINGOM?

· snagu

· izdržljivost

· agilnost

· brzinu

· eksplozivnost

· gubitak kilograma

· potrošnju kalorija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike