Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA NA AUTOCESTI KOD KUPINE I DIVOŠEVACA

Na pretjecajnom traku automobil naletio na pješaka i usmrtio ga
Objavljeno 21. studenog, 2014.
U nesreći je poginuo Željko Tomašek (35) iz Vrpolja

SLAVONSKI BROD/DIVOŠEVCI - Željko Tomašek (35) iz Vrpolja jučer je kao pješak život izgubio na južnom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb - Lipovac kod mjesta Kupina i Divoševci.

Stravična prometna nesreća dogodila se u petak sat i pol iza ponoći, kada se zbog još neutvrđenih razloga nesretni 35-godišnjak pješice kretao lijevim pretjecajnim trakom noseći u rukama putne torbe. Na njega je naletio BMW bugarskih oznaka i na mjestu ga usmrtio.

- Iz smjera zapada kretao se automobil bugarskih registracija, kojim je upravljao 40-godišnji bugarski državljanin, zbog čega je došlo do udara prednjeg dijela automobila u pješaka. Pješak je poginuo, a vozač osobnog automobila i 39-godišnja bugarska državljanka koja se nalazila kao putnica u vozilu zadobili su lakše ozljede - rekao je Antun Jakobović, glasnogopvornik PU brodsko posavske.

Zbog čega se nesretnik našao na pretjecajnom traku autoceste još nije utvrđeno, no može se pretpostaviti da ga je netko povezao na putu do kuće. Navodno se vraćao kući s rada u Poljskoj i povezao se s kolegom koji je produžavao autocestom prema istoku, pa ga je ostavio kod Kupine. Željko se navodno s bratom dogovorio da ga čeka u Đakovu i da će mu javiti gdje da ga pokupi. Vjerojatno je htio prijeći na drugu stranu autoceste vukući kofer i torbu te nije uspio na vrijeme umaknuti automobilu koji je nadolazio.

Vozač ga nije uočio i izravno je udario u tijelo mladog čovjeka koji je na mjestu preminuo. Od siline udarca nesretni pješak pao je na prednji poklopac motora BMW-a, a potom i na kolnik.

Marija RADOŠEVIĆ
TIJELO PREVEZENO NA OBDUKCIJU

Na Odjelu patologije slavonskobrodske bolnice jučer je obavljena obdukcija mrtvog tijela, a policija je o prometnoj nesreći dostavila izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Od početka ove godine na brodsko-posavskim prometnicama poginulo je sedam osoba. U prvih deset mjeseci prošle godine na istom je području u prometu život izgubilo 13 ljudi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike