Osijek
OSNOVNA ŠKOLA FRANJE KREŽME PARTNER JE OŠ MILANA ŠUŠTARŠIČA IZ LJUBLJANE

Istražuju povijest i kulturu Murse i Emone
Objavljeno 22. studenog, 2014.

Osnovna škola Franje Krežme partner je OŠ Milana Šuštaršiča iz Ljubljane u projektu Rimska kultura - zajednička prošlost koja nas veže i danas. Učenici, njih 17, i osam učitelja posjetili su slovenske partnere, a jučer su u školskoj dvorani prezentirali zanimljiva iskustva koja su stekli družeći se sa slovenskim učenicima i učiteljima.

- U rimsko doba mi smo imali Mursu, a rimska Emona osnovana je prije 2000 godina na području Ljubljane. Uz istraživanje zajedničke rimske povijesti i kulture, ovim projektom razvijat ćemo prijateljstvo i suradnju, a imamo i priliku upoznati slovenski sustav školstva - kaže Jadranka Jurić, ravnateljica OŠ Franje Krežme.

Među učenicima koji su proteklih dana boravili u prijateljskoj školi OŠ Milana Šuštaršiča su Ana Balić i Tara Kovačević. One ističu topao doček, gostoljubive domaćine, zanimljiv program. Uz to, upoznale su znamenitosti Ljubljane, obišle muzeje i saznale mnogo toga o antičkoj Emoni.

Sada je pred Osječanima, učenicima i učiteljima OŠ Franje Krežme, zadatak da osmisle program u duhu rimske Murse. No imaju još dovoljno vremena, jer im gosti iz ljubljanske škole dolaze u svibnju 2015.(V.L.)

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike