Osijek
U SKLOPU SVEUČILIŠTA

Danas audicija za Televiziju Poljoprivrednog fakulteta - TV PFOS
Objavljeno 22. studenog, 2014.

U velikoj dvorani Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, nazvanoj Aula Magna, danas (subota) točno u podne održat će se audicija za voditelje i novinare na budućoj Televiziji Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, nazvanoj TV PFOS.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Vlado Guberac naglašava kako je posrijedi prva televizija koja se osniva u sklopu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. “Već otprilike godinu i pol na našem fakultetu djeluje fakultetski radio, koji nosi ime Radio PFOS, a na kojemu vijesti i informacije ponajprije iz studentskog života redovito donosi dvadesetak studenata. Oni su kvalitetni i imaju odličnu suradnju s, recimo, zagrebačkim Radio Studentom te, koliko sam upućen, dosta dobru slušanost preko live streama", priča Guberac.

Nedavno su na fakultetu odlučili napraviti korak dalje pa su, ističe, kupili osnovnu televizijsku opremu u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Kako bi dobili što bolji voditeljski i novinarski kadar za rad na novoj televiziji, organizirat će audiciju na kojoj će zainteresirani, u prvom redu studenti poljoprivrede, moći pokazati što znaju. “Vjerujem da ćemo već u subotu (danas, nap. a.) pronaći dovoljno dobrog kadra da možemo početi ustrojavati televiziju. Studio će biti smješten na fakultetu, kao i radio, a Sveučilište je čak zainteresirano na našu zgradu u kampusu postaviti i odašiljač. Televizija bi trebala biti službeno pokrenuta u ožujku ili travnju 2015., a za početak bi se također mogla gledati preko live streama. Ona je dio većeg projekta buduće Sveučilišne televizije, za čiju je provedbu zadužen Elektrotehnički fakultet", naglašava Guberac.T.Levak

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike