Mozaik
RONALD BRAUS, “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Svake je nedjelje
jedna nova uloga
Objavljeno 22. studenog, 2014.
Htio bih snimiti album starogradskih pjesama, ali u cross-over verziji

Opernog pjevača Ronalda Brausa gledamo svake nedjelje navečer u popularnom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”.

Braus je do danas kao solist surađivao s mnogim kazališnim i producentskim kućama te nastupao na mnogim festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu (u Sloveniji, Italiji, Švicarskoj, Austriji i Bosni i Hercegovini). Umjetnički je ravnatelj Glazbenih večeri na Crvenom otoku, odnosno otočiću Sv. Andrija pokraj Rovinja, i festivala zbornoga pjevanja Cantate Croatia u Puli te od utemeljenja dubrovačkoga Karneval Festa umjetnički voditelj i producent njegova vedroga glazbenog ciklusa Opereta mix pod maskama. Umjetnički je voditelj i Međunarodnoga kulturnoga centra u Rovinju. U prosincu 2005. objavljen mu je i prvi nosač zvuka, a 2006. u Zagrebu je utemeljio Operu b.b., prvu hrvatsku putujuću opernu trupu, kojoj je i danas umjetnički ravnatelj. Član je Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Sutra ćemo ga u novom izdanju showa “Tvoje lice zvuči poznato” gledati u ulozi Tereze Kesovije.

Što ste očekivali od showa i je li ispunio vaša očekivanja?

- Naravno da je show ispunio moja očekivanja. U ovom sam showu odlučio testirati sebe i vidjeti koliko se mogu opustiti i postati netko drugi. Upoznao sam mnoge ljude, nove prijatelje i divne suradnike u svim sferama.

Koja vam je transformacija do sada bila fizički najnapornija, a koja pjevački?

- Do sad mi je pjevački najteža bila transformacija u Robbieja Williamsa, jer je to u samom startu meni teško pjevati, pa sam samim time morao uložiti i više vremena, ali isplatilo se. Što se tiče fizičke transformacije, najteža, ali i najzabavnija, bila je Ivo Robić – Zdenka Vučković, ujedno i najveći užitak do sada.

Tko vas je od kandidata najviše iznenadio i čime?

- Svatko na svoj način. Mario duhovitošću, Minea srdačnošću, Giuliano smirenošću, Baby Dooks profesionalnošću, Vanda pjevačkim bravurama, Andrea smislom za cinični humor a Jasna svojom jednostavnošću.

Imate li neku svoje želju koga biste najradije imitirali u showu?

- Pa, iskreno, priželjkivao sam Terezu Kesoviju i to mi se ostvarilo, a dalje tko zna...

Uoči showa ste izjavili kako se veselite što ćete testirati samoga sebe. Jeste li u tome uspjeli?

- Pa... iskreno, jesam. Naučio sam neku drugu vrstu discipline, naučio sam brzo učiti. Naravno da će mi sve to jako dobro doći u poslu koji radim, jer je zapravo svake nedjelje jedna nova uloga.

Planirate li uskoro neki novi nosač zvuka?

- Da, u skoroj bih budućnosti htio snimiti album starogradskih pjesama, ali u cross-over verziji, dakle stare pjesma na novi način, a isto bih htio učiniti i sa šlagerima s Opatijskih festivala, koji su ljudima još uvijek u uhu i rado ih slušaju, što se potvrdilo nakon moje izvedbe pjesme “Mala djevojčica”.

S kojim biste izvođačem zabavne glazbe voljeli zapjevati duet?

- Mislim da se odgovor nameće sam po sebi: Doris Dragović. S mnogim sam divama starije generacije surađivao, pa je sad definitivno red na Doris, koju beskrajno cijenim.

Kako idu pripreme za novi show u nedjelju?

- Idu, idu... Ovo je transformacija koju ću s velikom radošću raditi. Jedva čekam nedjelju pa nek publika kaže svoje.

Tanja KVORKA

DORIS DRAGOVIĆ

BESKRAJNO CIJENIM I NAJVIŠE BIH VOLIO S NJOM PJEVATI DUET

Sutra u “Tvoje lice zvuči poznato”

Giuliano se nakon transformacije u Emiliju Kokić ponovno vraća u muški lik, a ove nedjelje gledat ćemo ga u ulozi Bon Jovija ("It's My Life"). Hoće li zadatak za Marija Petrekovića, na jednu večer postati Andrea Bocelli, doista biti lak te kako će otpjevati ipak zahtjevnu pjesmu “Con te partiro”, tek ćemo vidjeti. Bit će sigurno zanimljivo vidjeti i kako se Baby Dooks snašao u transformaciji u Esmu Redžepovu, a Jasna će opet biti plavuša, ali ovaj put – Jelena Rozga, koja će se ove nedjelje pridružiti Tomi, Goranu i Sandri u ocjenjivanju natjecatelja kao gostujući član žirija. Jasna će izvesti Rozgin hit “Bižuterija”. Vanda postaje Cyndi Lauper ("Girls Just Wanna Have Fun". Minea će postati Billy Idol, a Andrea Andrassy ima težak zadatak - imitirati Michaela Jacksona (“Bad”).

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike