Regija
DJEČJA PRAVA

Nagrađeni radovi o
temi Sretno dijete
Objavljeno 21. studenog, 2014.

SLATINA – U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, 55 godina kako je Generalna skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta i 25 godina kako je usvojila Konvenciju o pravima djeteta, u Zavičajnom muzeju postavljena je izložba dječjih literarnih i likovnih radova.

Riječ je o radovima koji su prispjeli na natječaj pod nazivom Sretno dijete, a koji je objavilo Društvo "Naša djeca" Slatina, u suradnji sa slatinskim dječjim forumima Mladost i Osmijeh. Na otvorenju izložbe nagrade autorima najboljih radova prema ocjenama stručnih povjerenstava uručili su zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak, predsjednica Društva “Naša djeca” Slatina Božica Majhen i zamjenik gradonačelnika Slatine Milan Janković. Autori tri prvoplasirana rada u svakoj od pet kategorija nagrađeni su priznanjem i poklon-bonom u vrijednosti 200 kuna, a svi sudionici natječaja i njihovi mentori dobili su zahvalnice. Prva mjesta za literarne radove osvojili su Anamaria Jokić, u kategoriji nižih razreda osnovne škole, i Josip Ivanković, u kategoriji viših razreda, a prva mjesta za likovne radove osvojili su Luka Vreš u kategoriji predškolskog uzrasta, Matej Tokić iz nižih i Luka Ivanović iz viših razreda.

U programu su sudjelovali učenici Osnovne glazbene škole Slatina i članovi dječjih foruma Mladost i Osmijeh. Božica Majhen naglasila je da je Društvo “Naša djeca” jedina udruga na području grada koja se brine o djeci. Svim autorima likovnih i literarnih radova čestitao je zamjenik gradonačelnika Milan Janković, a izložbu je otvorila Sanja Bošnjak. P. Žarković

Međunarodni dan djeteta i 25. obljetnica usvajanja Konvencije o pravima djeteta obilježilo je i Vijeće učenika OŠ Eugena Kumičića. Učiteljica Silvija Mađarić i pedagoginja Nataša Ivanić, održale su predavanje i radionice na temu dječjih prava za predstavnike Vijeća učenika od 5. do 8. razreda.

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike