Regija
IZLOŽBA DJEČJEG STVARALAŠTVA “LIDICE 2014.”

Mladi fotografi iz Valpova
ponovno su briljirali
Objavljeno 21. studenog, 2014.

VALPOVO - Hrvatski školski muzej i Veleposlanstvo Republike Češke u Zagrebu priredili su dodjelu priznanja dodijeljenih na 42. međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva "Lidice 2014".

Svečana dodjela priznanja održana je u Hrvatskom školskom muzeju, a priznanja i nagrade uručio je veleposlanik Veleposlanstva Republike Češke u Zagrebu, Njegova Ekselencija, gospodin Martin Košatka. Međunarodna izložba dječjeg likovnog stvaralaštva Lidice stekla je popularnost diljem svijeta i na njoj, svake godine, sudjeluju tisuće djece iz više od 70 zemalja sa svih kontinenata. Na ovogodišnju, 42. smotru stiglo je 27.868 radova iz 77 zemalja svijeta, potvrdio nam je tajnik ZTK Valpovo-Belišće Dragan Francuz.

U Hrvatsku su stigle tri medalje i 22 diplome. Mladi fotografi Fotokluba Valpovo ponovno su briljirali na međunarodnoj izložbi dječjeg stvaralaštva u Lidicama (Republika Češka) s osvojenih pet priznanja. Najviše priznanje za dvije fotografije (medalja "Ruža Lidica”) dobio je Danijel Jovinac iz Ladimirevaca (9 godina). Diplome su za fotografije zaslužili Sonja Blažević (13 godina), Katarina Cukor (12 godina), Petar Čvagić (14 godina) i Marija Milošević (13 godina).

Osim valpovačkih fotografa priznanja su dobili i mladi iz Koprivnice, Križa, Marije Bistrice i Nove Gradiške. L.Aničić

Na ovogodišnju, 42. smotru stiglo je 27.868 radova iz 77 zemalja svijeta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike