Regija
KOŠKA ŽELI PROČISTAČ I KANALIZACIJSKU MREŽU

U planu 30 mil. kuna iz EU-a
Objavljeno 22. studenog, 2014.

KOŠKA - Općina Koška nastavlja se razvijati prema zacrtanom komunalnom planu i nakon završene vodoopskrbe radi na projektu zaštite voda od onečišćenja. Privodi se kraju izrada projektne dokumentacije za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i kanalizacijske mreže u naselju Koška, što je jedna od najvećih investicija Općine Koška u njezinoj novijoj povijesti. Pripreme za višegodišnji projekt počele su prije nekoliko godina, a provodi se u suradnji s francuskim veleposlanstvom i Hrvatskim vodama.

Procjenjuje se da će pročistač otpadnih voda stajati deset milijuna kuna, a kanalizacija 20 milijuna kuna. Općina nema tih sredstava jer njezin godišnji proračun iznosi oko pet milijuna kuna, pa će ih pokušati dobiti od Hrvatskih voda preko kreditne linije iz EU fondova. Početak realizacije te krupne investicije, procijenjene vrijednosti 30 milijuna kuna, planiran je za proljeće sljedeće godine, kada bi trebao u cijelosti biti gotov glavni i izvedbeni projekt.

- Izrada potrebnih dokumenata za ovaj infrastrukturni projekt je u završnoj fazi. U planu je da se nagodinu, u ožujku, raspiše natječaj za izvođenje radova na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda i kanalizaciji. Vjerujem da će radovi na tim infrastrukturnim objektima zasigurno krenuti krajem sljedeće godine - kaže Zdravko Kuzminski, voditelj Vlastitog pogona za komunalne djelatnosti Općine Koška, i dodaje kako je pokretanje te investicije višestruko korisno.

- S jedne strane poboljšat će se komunalni standard naselja Koške, a s druge omogućit će nove poslove čitavom nizu tvrtki - ističe Kuzminski.S.Fridl

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike