Novosti
NOVA NAGODBA U AFERI “INDEX” NA OSJEČKOM PRAVNOM FAKULTETU

Bivši dekan Bojanić odradit će 730 sati rada za opće dobro
Objavljeno 21. studenog, 2014.
Uz to, platit će kaznu od 93.340 kuna i mora vratiti 2000 eura koje je nezakonito pribavio

Vezani članci

PRAVNI FAKULTET U OSIJEKU IMA NOVOG ČELNIKA

Novi dekan Prava je Boris Bakota

Igor Bojanić, bivši dekan osječkog Pravnog fakulteta, priznao je upletenost u kupoprodaju ispita i nagodio se s Uskokom. Dobio je godinu dana zatvora koji je zamijenjen radom za opće dobro. S obzirom na to da se jedan dan zamjenjuje s dva sata rada na slobodi, Bojanić bi trebao odraditi 730 sati. Uz to, platit će kaznu od 93.340 kuna i mora vratiti 2000 eura koje je nezakonito pribavio. Sada se mora javiti nadležnom Uredu za probaciju, gdje će biti određeno gdje će odraditi dug društvu.

Jučer se na Županijskom sudu u Zagrebu sastalo Optužno vijeće koje je trebalo odlučivati o optužnici, no, prema dostupnim informacijama, prvooptuženi profesor Srećko Jelinić zatražio je izuzeće vijeća pa je postupak prekinut.

Bojanić je sedmi od 17 optuženih u aferi “Indeks” za kupoprodaju ispita na osječkom Pravnom fakultetu. Do sada su se s Uskokom nagodili Željko Krivić, Josip Milić, Zvonimir Tomičić, Dražen Zima, Damir Zagoršćak i Goran Primorac. Posrednik Željko Krivić osuđen je na godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Posrednik Josip Milić osuđen je na deset mjeseci zatvora, a kazna mu je također zamijenjena radom za opće dobro. Zvonimir Tomičić, viši asistent i ispitivač Kazneno-procesnog prava, osuđen je na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana. Draženu Zimi i Damiru Zagoršćaku šestomjesečne zatvorske kazne zamijenjene su radom za opće dobro. Jedini student koji se nagodio, Goran Primorac, osuđen je na godinu dana zatvora, odnosno na tri godine uvjetno.

Podsjetimo, afera “Indeks” na osječkom je Pravnom fakultetu otkrivena u srpnju prošle godine, a Uskok je optužnicu podigao lanjskog prosinca.S.Lacić

OPTUŽNICA BILA POVUČENA

Uskok je u rujnu bio povukao optužnicu podignutu zbog kupoprodaje ispita na Pravnom fakultetu u Osijeku. Iako se na Županijskom sudu u Zagrebu očekivao nastavak rasprave pred optužnim vijećem, ali i nove nagodbe, sudsko ročište nije održano budući da optužnice formalno i nije bilo.

Možda ste propustili...

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %