Magazin
SLAVKO LINIĆ:

Struka bi mogla pomoći premijeru da bude odgovorniji
Objavljeno 22. studenog, 2014.

Nakon što je Vlada imenovala vanjske timove koji će kontrolirati rashode u pojedinim resorima, na potez se osvrnuo i bivši ministar financija Slavko Linić a danas nezavisni saborski zastupnik.

- Vrlo poznata je uzrečica: Kada ne želiš riješiti problem, formiraj timove i komisije. Ali, ja polazim od Hrvatske, ako je dio struke u tome, možda će pomoći premijeru da bude odgovorniji.

Linić ističe kako je premijer Zoran Milanović donio cijeli program kojim se pokušavaju provesti reforme, kao i plan konvergencije koji govori kako smanjiti državni deficit.

- Ni jedan ni drugi dokument se ne provode. Prema tome, samo neka uzmu ta dva dokumenta, komisije će biti gotove u 15 dana. Ako rade duže od 15 dana, neće služiti svrsi.

Nikad nije kasno provesti ovakve stvari jer je svaka ušteđena kuna dobrodošla, izjavio je Linić i objasnio u čemu on vidi problem.

- Problem Vlade RH nije samo rashodna strana, već milijun i 350 tisuća zaposlenih. Nedovoljno. Problem Vlade je što zacrtane programe ulaganja državnih firmi ne provodi, a niti privatizira te državne firme. Najveći problem je bitka za prihodnu stranu u ovom trenutku, jer prihodna bi strana tada tjerala i reforme i uštede. Očito je da sama rashodna strana ne može biti osnovni problem.(MEDIA SERVIS/Ž.GULAN)

Možda ste propustili...

POSLJEDNJE UTOČIŠTE: TURIZAM I DAN NAŠEG PLANETA

Dom je tamo gdje je zemlja

TEMA TJEDNA: SUPERIZBORNA PRVA TREĆINA

Do nove vlade prije europskih izbora

Najčitanije iz rubrike