Mozaik
IGOR HRANIĆ U “TRI, DVA, JEDAN... PECI!”

U idealnom desertu
mora biti puno voća
Objavljeno 21. studenog, 2014.
Već sam imao priliku pojaviti se na STV-u u kulinarskom showu “Kuharica”

U novoj sezoni popularnog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan... peci!”, koja uskoro kreće na RTL Televiziji, nastupit će i jedan Osječanin.

Riječ je o food blogeru Igoru Hraniću, koji će se s još 11 kandidata natjecati u izradi slastica. Za sudjelovanje u showu prijavilo se čak gotovo 2500 kandidata! Odabrani, a među njima i Igor, natječu se za nagradu od 50.000 kuna i laskavu titulu najslastičara amatera.

Dvadesetsedmogodišnji Igor iz Osijeka u slobodno se vrijeme bavi izradom različitih vrsta slastica, kuha za obitelj i prijatelje i duže od dvije i pol godine vodi vlastiti blog koji obuhvaća i slane i slatke delicije. Blog se nalazi na adresi: http://fashionable-food-on-my-way.blogspot.com/.

Koliko se već dugo baviš kulinarstvom i odakle ideja za blog?

- Kulinarstvom se bavim od svoje 14. godine, a profesionalno od 20. godine. Ideja za blog je nastala kad sam shvatio da tako sve ono čime se bavim mogu podijeliti sa svim istomišljenicima. Isto tako tim putem mogu sve svoje avanture i svoja znanja podijeliti s drugima, kako bi i oni mogli isprobati te određene recepte, a pritom nešto i naučiti.

Kako si se odlučio prijaviti baš na ovaj show? Je li to prvi put da se prijavljuješ na takvo što?

- Za show se nisam uopće planirao prijaviti, no prijatelji i uža rodbina su mi naredili da se sam prijavim ili će me oni prijaviti, tako da je odluka ipak pala na to da se prijavim sam i da se okušam u takvoj avanturi. Nije prvi put da se prijavljujem na takvu vrstu showa, već sam imao priliku na Slavonskoj televiziji u kulinarskom showu 'Kuharica'.

Kojim receptom si oduševio na audiciji i možeš li ga podijeliti s nama?

- Recept s kojim sam oduševio žiri je bila torta 'Pečeni cheesecake s curdom od naranče' koji zahtijeva dosta izrade, no okus je zagarantiran i koji sam smatrao prigodnim za jesen.

Što očekuješ od showa?

- Od showa očekujem prije svega zabavu, puno pozitivne energije, zanimljivih ljudi, ali i slastičarskog iskustva koje mogu steći od kompetetnog žirija te se na taj način još više usavršiti.

Što bi učinio s nagradom kad bi pobijedio?

- Ako bih pobijedio, dodatno bih uložio u slastičarnicu koju planiram nagodinu otvoriti u Osijeku, ali i pomogao ocu koji mi je cijeloga života bio potpora.

Koji je tvoj omiljeni desert i zašto?

- Hmmmm, omiljeni desert... Teško mi se trenutačno odlučiti samo za jedno, no ako bih morao birati, sastojali bi se od prhkog tijesta, slastičarske kreme i velikog izbora miješanog voća jer jednostavno spoj takvih stvari me oduvijek oduševi, ali i druge za koje radim takve deserte ne ostavi ravnodušnima.

Jesi li upoznao svoje kolege kandidate i čine li ti se kao jaka konkurencija?

- Upoznao sam sve svoje kandidate s kojima sam u showu i ne čine mi se kao nekakva opasna konkurencija. Iako smo svi međusobno konkurenti, tijekom snimanja si znamo uskakivati i međusobno si pomagati, davati savjete i ideje.

Tanja KVORKA

NAGRADU

BIH ULOŽIO U OTVORENJE SVOJE SLASTIČARNICE I POMOGAO BIH OCU

Najčitanije iz rubrike